İşsiz olanlara maaş müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının düzenlenerek sürenin uzatılacağını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının düzenlenerek sürenin uzatılacağını söyledi

GEÇİMİ SAĞLAMALI 
İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma koşulları Meclis gündemine taşınırken; soruları yanıtlayan Bakan Çelik, işsizlik ödeneği miktarının işsizlerin asgari geçimlerini sağlayacak düzeyde olması gerektiğini söyledi. Çelik, işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının esnetilmesinin Kalkınma Planı'nda da yer aldığını anımsatarak, "İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarında yapılabilecek değişikliklere yönelik etki analizi çalışması yapılacak. Yapılan çalışmalar ışığında işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının esnetilmesi ve yararlanma sürelerinin artırılması yönünde mevzuat çalışması yapılması planlıyor" dedi. 

ÇALIŞMA SÜRÜYOR 

Bu konuda işveren ve işçilerin bilinçlendirileceğini ifade eden Çelik, "İşsizlik sigortası hak kazanma miktarı, süresi, uzun süreli işsizler ile yüksek işsizlik riskiyle karşı karşıya olan özel politika gerektiren gruplar dikkate alınarak belirlenecek. Ulusal wİstihdam Stratejisi Eylem Planı'nda da yer alıyor. İşsizlik ödeneğinin etkinliğinin artırılması için çalışmamız sürüyor" tespitini yaptı. 

80 MİLYARA DAYANDI

İşsizlik Sigortası Fonu'nun 79.1 milyar liraya ulaştığını açıklayan Bakan Faruk Çelik, 2002'den bugüne kadar Fon'dan yaklaşık 3.6 milyon kişiye 8 milyar lira ödeme yapıldığını belirtti. Fon'un büyüklüğünün gelecek yılın sonunda 92.5 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Yapılan hesaplamalara göre; 3 milyon kişi İşsizlik Fonu'ndan yararlanamıyor.

15 Ara 2014 - 08:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler