İŞKUR Genel Müdürü'nden İMD ve TYP Açıklaması!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İl Müdürlüğü yöneticileriyle beraber video konferans toplantısı gerçekleştirdi ve açıklamalarda bulundu.

Cafer Uzunkaya 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında İl Müdürlüklerimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

UZUNKAYA'NIN AÇIKLAMALARI

"2,5 milyon yeni istihdam hedefi ile çıktığımız bu yolda Bakanlığımıza bağlı, illerde bulunan İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK),  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz birbirleriyle iş birliği içerisinde bu süreci yürütmeli. İstihdam Seferberliği tanıtım toplantılarımızda, hedef kitlemiz olan işverenlere teşvik ve desteklerimizi en doğru şekilde anlatmalıyız.

İŞSİZLİK

"Kariyer Günleri Kurumumuzu gençlerle buluşturan en önemli tanıtım etkinliğimizdir. Kariyer günlerinde ayrıca mesleklerinde önemli yerlere gelmiş kişileri, gençlerimizle buluşturduk.

Onlar tecrübelerini gençlerimize aktardı. Gençlerimizin en büyük endişesi mezuniyet sonrası iş bulma kaygısı. İşte bu noktada gözden kaçan en önemli unsur iş sahibi olabilmek için gençlerimizin kendisini geliştirerek bir meslekte uzmanlaşmaları gerektiğini bilmemeleri.

Unutulmamalı ki mesleğinde gelişmeyene, farklılaşmayana iş imkânı kısıtlı! İşsizliği ancak mesleksizliği yok ederek sonlandırabiliriz"

İŞKUR OLARAK YENİ REKORLARA İMZA ATACAĞIZ

"2019 yılının ilk üç aylık verilerine baktığımız zaman görüyoruz ki bu yıl belirlediğimiz istihdam hedefini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu yılda hiçbir ilimizin hedefi bir önceki yılın istihdam hedefinden aşağı olmayacak. İŞKUR olarak yeni rekorlara imza atacağız"

GENÇLERE TYP VE ÖDEME

Sosyal Çalışma Programı gençlere sunulan önemli bir imkândır. Bu nedenle projenin kurgusunu çok iyi yapmamız lazım.

Gençlerimiz bu çalışma süresince sosyal alanlarda çalışabilecek. Haftada üç gün uygulanacak programlar sayesinde ayrıca asgari ücret düzeyinde gelirde elde edebilecekler.

Sosyal Çalışma Programından üniversite öğrencileri, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül Ayları arasında üç ay süreyle faydalanabilecek.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI

"İş ve Meslek Danışmanlarımızın işverenlerle yüz yüze görüşerek elde edecekleri bilgiler ve veriler ışığında; istihdam politikalarına yön vermeye devam edeceğiz.

Çalışma kapsamında Türkiye genelinde iki ve daha fazla çalışanı olan 83 bin 887 iş yeri ziyaret edilecek."

16 Nis 2019 - 19:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler