Işid Tehdit Etti, Koruma Tahsis Edildi

Işid örgütü mensubu bir kişi için, baro tarafından görev verilen avukat, tehdit edildiğini açıkladı. Avukata şimdi koruma tahsis edildi.

Işid terör örgütü insanları canı ile tehdit etmeye devam ediyor.

  IŞİD Terör Örgütü üyesi Çendrim Ramadani'yi savunması için Niğde Barosu tarafından atanan ancak duruşmada davadan çekilerek "Bunlar hayvan da değil insan da değil" diyen Avukat Nail Gündüz, kimliği belirsiz bir kişinin kendisini arayarak tehdit ettiğini söyledi.  Polise başvuran Gündüz'e polis koruması verildi. Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart 2014'te yol kontrolü sırasında Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçan tutuklu IŞİD terör örgütü üyesi Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri'nin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanık yargılandığı davanın ikinci duruşması dün Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
Duruşmada, avukatları olmadığı için yasa gereği baro tarafından IŞİD'cileri savunmaları için atanan avukatlar Hürriyet Toker, Nail Gündüz ve Murat Turan, davadan çekildiklerini belirterek salonu terk etti. Dava sonrası bir açıklama yapan avukatlardan Nail Gündüz, "Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil. Bu yüzden davadan çekildim" dedi.

KORUMA TAHSİS EDİLDİ

Basın toplantısı düzenleyen Nail Gündüz, davanın ardından saat 16.00 sıralarında ismini açıklamayan bir kişinin kendisini cep telefonuyla arayarak tehdit ettiğini söyledi. Gündüz, kimliği belirsiz kişinin telefonu kapatmasının hemen ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek kendini arayan cep telefonu numarasını verip şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Beni arayan kişi 'Sen nasıl bir avukatsın, sen neden savunmadın da davadan çekildin. Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil şeklinde bir açıklama yapma yetkisini kimden alıyorsun?' deyip beni telefonla tehdit etti. Ben de telefon konuşmasından sonra Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gidip şikâyette bulundum ve emniyet tarafından bana koruma tahsis ettiler. Ayrıca can güvenliğimi sağlamak için eğitimli kurt köpeğimi alıp üyesi bulunduğum bir siyasi partinin binasına getirdim. Can güvenliğimi eğitimli köpeğimle sağlamaya çalışıyorum. Belki de bu akşam üyesi bulunduğum parti binamızda yatacağım."
Öte yandan Niğde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de Avukat Nail Gündüz'ün müracaatının ardından tehdit eden kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlatıldığını ve Gündüz'e de koruma tahsis edildiğini bildirdi.
Cihan

07 Mar 2015 - 07:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler