İş Arayanlar İçin Öncelik Mesai Saatleri Oldu

İş Arayanlar İçin Öncelik Mesai Saatleri Oldu.

İş Arayanlar İçin Öncelik Mesai Saatleri Oldu...

Araştırmalara göre iş arayan insanların büyük çoğunluğu, başvuru yapacakları yerde, mesai saatlerine özen gösteriyorlar...

Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, 2 milyon bireysel ve 190 bin kurumsal üyesi üzerinden elde ettiği veriler aracılığıyla iş arayanlar ve ilan yayınlayan firmaların gözünden verimliliğe yönelik istatistikler elde etti. Buna göre; çalışanların yüzde 66’sı siteyi 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret ederek, farklı bir iş arama sürecini mesai saatleri içerisine konumlandırıyor. Pazartesi ve Salı günleri ise hem iş arayanlar, hem de ilan yayınlayan firmaların en çok verimli olduğu günler. Adaylar en çok başvuruyu öğle yemeğinin ardından saat 14.00 ile 16.00’da yaparken, firmalar ilan yayınlama konusunda adaylardan daha erken davranıyor. Adayların yaklaşık yüzde 34’ü ise cep telefonundan iş arıyor.

Türkiye’nin iş ilanları sitesi Eleman.net, iş arayanların yanı sıra üyesi olan firmalar aracılığıyla elde ettiği verilerle sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Eleman.net’in 2 milyon bireysel ve 190 bin kurumsal üyesi aracılığıyla elde ettiği veriler, iş arama konusunda verimliliğe ilişkin ip uçları veriyor. Bu verilere göre, çalışanların yaklaşık yüzde 18’i çalışırken yeni bir iş arıyor. Bu kesim için Pazartesi ve Salı günleri verimli geçiyor. Yeni iş ilanları ağırlıklı olarak Pazartesi ve Salı günleri saat 12.00 ile 15.00 arasında yayımlanırken, adaylar öğle yemeğinin ardından iş aramaya yoğunlaşıyor. İş aramaya günde ortalama 10 dakika zaman ayıran adayların yaklaşık yüzde 34’ü mobil uygulama ve mobil site üzerinden sistemi kullanıyor.

06 Eyl 2014 - 11:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler