Güney Afrika'da başkente 52 yıl sonra kar yağdı

Güney Afrika tarihinde ilk defa 9 eyalete birden kar yağdı.

Güney Afrika tarihinde ilk defa 9 eyalete birden kar yağdı. Güney Afrika Meteoroloji Servisi’nden Kenosi Machepa, “103 yılda 20 kez kar yağdı, başkent Pretoria’ya ise 52 yıl sonra ilk kez kar düştü.” dedi. Ülkenin orta kesiminde yer alan Free State eyaletinde kar kalınlığı 20...
Güney Afrika tarihinde ilk defa 9 eyalete birden kar yağdı. Güney Afrika Meteoroloji Servisi’nden Kenosi Machepa, “103 yılda 20 kez kar yağdı, başkent Pretoria’ya ise 52 yıl sonra ilk kez kar düştü.” dedi.

Ülkenin orta kesiminde yer alan Free State eyaletinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, Bethlemem bölgesinde 70 santimetreyi buldu. Şehirde okullar tatil edildi.

Güney Afrikalılar dün sabah başlayan kar yağışıyla şaşkına döndü. Aniden bastıran karla binlerce Afrikalı sokaklara akın etti. Birçoğu televizyonda gördüğü şekliyle ya da tatildeki tecrübeleriyle kardan adam yaptı. Üniversitelerdeki ve okullarda öğrenciler kartopu oynadı. Dondurucu soğuğa rağmen sokaklara akın eden insanlar, belki hayatlarında ilk ve son defa tecrübe ettikleri karın tadını çıkardılar ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Johannesburg şehrinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Şahid Abdul, “23 yaşındayım ve ilk defa karı görüyorum. Soğuk havaya hazırlıksız yakalandık ama televizyonlarda gördüğümüz bembeyaz karı şehrimizde görmek müthiş bir duydu. Keşke kar uzun süre yerde kalda, daha uzun süre beyaz manzalararı seyredebilsek.” dedi.

Güney Afrika’da kar yağışıyla birlikte yüksek kesimlerde ulaşım aksadı.





08 Ağu 2012 - 14:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler