Ertuğrul Özkök: Kimse bana maval okumasın, hiçbirimiz masum değiliz, bu meslek masumiyetini 2010'dan sonra kaybetti

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazetecilik mesleğinin masumiyetini 2010'dan sonra kaybettiğini ve en büyük günahlarını bu dönemden sonra işlediğini söyledi. Özkök, gazeteci Kemal Öztürk'ün "Neden?" sorusu üzerine ise "Bunun bugün sana cevabını tam sana veremem" ifadesini kullandı.

Ertuğrul Özkök: Kimse bana maval okumasın, hiçbirimiz masum değiliz, bu meslek masumiyetini 2010'dan sonra kaybetti
Ertuğrul Özkök: Kimse bana maval okumasın, hiçbirimiz masum değiliz, bu meslek masumiyetini 2010'dan sonra kaybetti
+5
Video için play'e tıklayın

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazeteci - yazar Kemal Öztürk'ün YouTube kanalına konuk oldu.

Özkök, Öztürk'ün "Bizden sonraki kuşakların, gazeteci olmak isteyen gençlerin bu röportajı dinlemesini çok istiyorum. Ben de çok hatalar yapmışımdır mesleğimde. Bu hataları yapmasınlar. Ekmeğimizi buradan kazanalım istiyoruz" ifadesi üzerine şunları söyledi:

"Benim 20 yıl Amiral Gemisi denen şeyin (Hürriyet gazetesi) amiral katında oturduğum zaman, yukarıdan bakınca herkesi görüyorsun, meslekte. Eğer bugün benim kuşağımdan bir tane gazeteci çıkıp bana derse ki 'Ben bu hataların hiçbirini yapmadım. Ben tertemiz bir gazeteciydim, ben dürüstüm.' Hele hele o 'Ben dürüstüm' diyenler... Tamam mı? Çok fazla dürüstüm diye böbürlenenler... Bana kimse maval okumasın. Sezen'in şarkısı gibi bu gazete de. Hiçbirimiz masum değiliz. Ama bir şey söyleyeyim, bu meslek en büyük masumiyetini 2010'dan sonra kaybetti. Bu lafımı da lütfen yayınla. Bu meslek en büyük günahlarını 2010'dan sonra işledi."

Özkök, Öztürk'ün "Neden?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunun bugün sana cevabını tam veremem. İleride Allah ömür verirse daha fazlasını konuşuruz. O yüzden kimse gelip bana 'namus' 'dürüstlük' 'ahlak' falan taslamasın. Ben artık sadece kendi yaptığı hataları da kabul eden, o vicdana sahip insanlarla konuşmak istemiyorum."

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

13 Kas 2019 - 15:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler