Engelli İstihdamına İş - Kur Desteği

İş - Kur, engellilere yönelik istihdam da engellilere tam destek vermeye devam ediyor.

İş - Kur, engellilere yönelik istihdam da engellilere tam destek vermeye devam ediyor. 

Özellikle son yıllarda engelli istihdamı konusunda büyük bir atılım yapan, hem işverenlerin hem de işsizlere hizmet eden  İŞKUR’un  engelli vatandaşları  istihdam etmeye  yönelik çalışmaları hızla devam etmekte, bünyesine kattığı İş ve Meslek Danışmanlarıyla engelli vatandaşlara hizmet etmektedir
4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesi gereği ve 25.04.2009 tarih, 27210 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan engelli istihdamı hakkındaki yönetmeliğinin 14. maddesinde  “İşveren talebinde işyerinde yapılan işin gerektirdiği ağırlıklı vasıfların üstünde istihdamı zorlaştırıcı şartlar öne süremez” hükmü de göz önünde bulundurularak 50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerleri  % 3 oranında engelli  çalıştırmakla yükümlüdür.”hükmü yer almaktadır.
Yukarıda bahsi geçen kanundaki hüküm gereği işverenler (50 ve daha fazla işçi çalıştıran) engelli kişileri işe almak zorundalar.
Buradan tüm engellilere sesleniyoruz. En yakın İŞKUR’a gidin. Kaydınızı yapın, sizinle birebir ilgilenecek bir İş ve Meslek Danışmanı yardımıyla niteliklerinize uygun bir işe yerleşip çalışma imkanı bulun.,
İşkur her ayın belli günlerinde engelli çalıştırmakla yükümlü işverenleri İşkurlara çağırıp iş arayan engellilerle buluşturmakta,Böylelikle engelli vatandaşlara tek tek firmalara gitmeden onlarca işvereni aynı anda İşkurda görebilme fırsatını vermektedir.
Engelli vatandaşların sadece ekonomik yönden gelişmesine değil, sosyalleşmesine de katkı sağlayan İŞKUR engelli vatandaşların umudu olmaya devam etmektedir.

27 Kas 2014 - 10:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler