Emekliye Müjde! %15 Zam mı Geliyor?

Yürürlüğe giren torba yasa emekli maaşını % 15 artırmanın yolu açıyor.

Emekliler Müjde! %15 zam sizleri bekliyor! Torba yasa ile %15 zam gelecek mi?

Sabah'ın haberi kapsamında Faruk Erdem konu hakkında ''Sistem prime esas kazanca bir üst sınır belirliyor. Bu da şimdiye kadar brüt asgari ücretin 6.5 katı kadardı. Önceki gün yürürlüğe giren torba yasa ile birlikte bu miktar 7.5 kata kadar çıkartıldı. 2016 yılı asgari ücreti düşünüldüğünde, çalışanlar veya kendi namına iş yapanlar (Bağ-Kur'lular) 7.5x1.647TL = 12.352.50 TL kazanç bildirebilecek. Yılbaşında asgari ücretin artmasıyla bu miktar da yükselecek. Örneğin asgari ücret bin 400 lira net olursa bu rakam 13 bin 297.50 TL'ye kadar çıkabilecek.'' açıklamasında bulundu. 

Yürürlüğe gire torba yasa da prime öncelik veriliyor 2016 yılının primi ela alınarak 7.5 seviyelerine çıkıyor.Yıl sonun da asgari ücretin artmasıyla primden gelen paranın da artması bekleniyor.

Gelişmeler için takipte kalınız. 

Kpsscafe.com.tr|BURSA

26 Kas 2016 - 18:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler