Emeklilik İçin Çalışanın Maaşında 36 TL Kesinti

Çalışanlara kötü haber ! Emekli olmak için primi bulunan ancak yaşını doldurmak için çalışmak zorunda kalan işçilerin maaşında kesintiler oluyor

Çalışanlara kötü haber ! Emekli olmak için primi bulunan ancak yaşını doldurmak için çalışmak zorunda kalan işçilerin maaşında kesintiler oluyor

2008'den bu yana yatırılan primlerin emekli aylığını düşüreceğini öğrenen vatandaşlar, Çalışma Bakanlığı'nı telefon yağmuruna tuttu. 2008 düzenlemesine göre 5 yıl sistemde kalıp prim yatıranların maaşı 183 lira düşecek. İşte detaylar...
Milyonlarca çalışanın gündemi 'eriyen emekli maaşları' oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alo 170'i arayanlar 'Prim yatırdığım için emekli maaşım düşecek mi' diye sordu.

REFORM MAAŞLARI VURDU

Sosyal güvenlik uzmanlarından 2008 yılından sonra yatırılan primlerin maaşları eriteceğini öğrenen binlerce çalışan gelecekte bağlanacağı emekli aylığının düşmemesi için sigortalarını durduruyor. 
Ya da işverenle anlaşıp 30 gün yerine 5 gün prim yatırıyor. 40 milyar liraya ulaşan sosyal güvenlik açıklarını kapatmak için 2008 yılında çıkartılan reform, emeklilikte bağlanacak maaşları eritiyor.

HER AY 3 LİRA EKSİLİYOR

7 bin gün primi doldurmasına rağmen emeklilik yaşı için çalışmaya devam edenlerin emekli maaşların-dan her ay 3 TL eksiliyor.
Prim yatırmaya devam edenlerin emekli maaşı yıllık 36 TL eriyor. 5 yıl faz-ladan sistemde kalan ve prim yatıranlara 183 lira düşük emekli maaşı bağlanacak

VATANDAŞ SİGORTAYI DURDURDU

5510 Sayılı Kanun ile fazla prim ödedikçe emekli aylıkları düşüyor. 5510 Sayılı Kanun'la aylık bağla-ma oranlarını yüzde 15 indirdi.
Hal böyle olunca emeklilik hayali kuranların ödediği primler maaşlarını eritmeye başladı.10. Kalkınma Planı'na bu sorununun çözülmesi yönünde hedef konuldu.

30 GÜN YERİNE 5 GÜN PRİM

Ancak son torba kanunda bu konuda bir düzenleme yapılmadı. Bunun üzerine daha fazla prime daha fazla maaş yerine düşük maaş ortaya çıkınca çalışanlar sigorta yatırmaktan vazgeçti
Sadece sağlık sigortası yatıran vatandaşların yanı sıra işverenle anlaşıp 30 gün yerine 5 gün prim yatırma yolunu tercih edenler de var.

08 Ara 2014 - 09:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler