Ehliyetinizi Sakın Kaybetmeyin

Ehliyetinizi Sakın Kaybetmeyin Sadece birkaç ilçede kalan ehliyet kartları için arayan vatandaşlara randevu verilmiyor; “Daha sonra tekrar arayın” deniliyor.

Ehliyetinizi Sakın Kaybetmeyin

Sadece birkaç ilçede kalan ehliyet kartları için arayan vatandaşlara randevu verilmiyor; “Daha sonra tekrar arayın” deniliyor. Ehliyet kartı sıkıntısının Türkiye’nin bütün illerinde yaşandığı belirtildi. Maliye Bakanlığı’nın, ehliyetlerin basıldığı, yurtdışından ithal edilen hammadde için yeni ihale yaptığı, hammaddenin Türkiye’ye ulaşmasının ardından yeni ehliyet kartlarının basılacağı öğrenildi.
Ehliyet kurslarına devam ederek sınavları başarıyla geçen vatandaşlar ehliyet kartları için başvurmaya geldikleri Emniyet Müdürlüklerinde “Şu an sürücü belgesi kartı yok. Daha sonra tekrar arayın” cevabıyla karşılaşıyor. Türkiye’nin bütün illerinde yaşanan ehliyet kartı sıkıntısı yüzünden vatandaşların her gün Emniyet Müdürlüklerine giderek yeni kartların gelip gelmediğini sorduğu belirtildi. Yaşanan sıkıntı yüzünden yeni ehliyet alacakların yanı sıra, ehliyetini kaybedenlerin de mağdur olduğu belirtildi. Bir çok vatandaşın, stoklarında ehliyet kartı kalan başka illere giderek ehliyet için başvuru yaptığı öğrenildi.
NEDEN EHLİYET KARTI YOK?
Türkiye’deki ehliyetlerin dünya standartlarıyla aynı seviyeye getirilmesi için planlanan çalışma nedeniyle, eski ehliyetlerin yapıldığı hammadde için ihale açılmadığı belirtildi. Ancak yeni ehliyetlere geçmek için bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle eldeki stokların hızla eridiği, bu nedenle son günlerde artık ehliyet kartı bulunmadığı kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 20 gündür Türkiye’nin bütün illerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili yaptığı çalışmada, Maliye Bakanlığı ile irtibata geçtiği ve durumu bildirdiği öğrenildi. Maliye Bakanlığı’nın da, sıkıntının önüne geçmek için kısa bir süre önce yeni bir hammadde ihalesi açtığı belirtildi. İhaleyle ilgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından, yurtdışından gelecek olan hammadde ile Darphane’de yeni ehliyet kartlarının basılacağı, Mal Müdürlüğü aracılığı ile Emniyet Müdürlüklerine verileceği öğrenildi.
EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANMANIN CEZASI 1.462 LİRA
Yetkililer, vatandaşları uyararak, sürücü kurslarından alınan sertifikaların ehliyet yerine geçmeyeceğini, Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesine göre “Ehliyetsiz araç kullanmanın” cezasının da 1.462 lira olduğunu söylediler. Ehliyet kartı sıkıntısının önümüzdeki günlerde çözülmesinin beklendiği vurgulandı.

Ehliyet kartı sıkıntısı yüzünden vatandaşlar mağdur oluyor.

sözcü

10 Haz 2014 - 22:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler