Devletten Yaşlıya ayda 2.022 TL

Ülkemizde yaşlılara evde sağlık hizmeti ve maaş, bakım parası, kira öder gibi ev gibi 7 imkan sunuluyor. Şartları sağlayanlar hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parası alabiliyor.

Yaşlılar için ülkemizde pek çok destek var. Şartları sağlayanlar, hem 65 yaş hem evde bakım aylığı ile 2 bin 22 lira alıyor.

İşte destekler:

● MAAŞ: 65 yaş ve üzerinde olanlara 637,79 lira ödeniyor. Kişinin kendisinin ve eşinin geliri bin 219 liradan az ise maaş bağlanıyor.

● EVDE BAKIM PARASI: Bakıma muhtaç olduğu tespit edilen yaşlılar için evde bakım desteği var. Aylık tutar bin 384 lira 59 kuruş. Yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu ve hane içinde kişi başı gelirin bin 219 liradan az olması gerekiyor.

● BEDAVA SAĞLIK: Bakıma muhtaç yaşlılara evde sağlık hizmeti veriliyor. Bunun için bir bedel de istenmiyor.

● PARASIZ ULAŞIM: 65 yaş ve üzeri olanlara şehir içi toplu taşıma ücretsiz.

 ÜCRETSİZ BAKIM: Huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz bakım imkanı var.

● KAPIDA MAAŞ: Yaşlı ve emekliler, sağlık durumları nedeniyle PTT veya bankalardan maaş çekemiyorsa evde ödeme yapılıyor.

● KİRA ÖDER GİBİ EV: TOKİ'nin yaptığı konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

18 Ağu 2019 - 18:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Sonya vanesyan - Ben 58 yaşındayken gelerim yok sağlık sigortam yok kimsem yok tansiyon hastasiyem ve iki tane ağır amilyat oldum bir arkadaşım evinde kalıyorum bana devlet yardim edebilermi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 18:43
02

Ali - YaYa siz kafayı mı yediniz endüşük tarım emeklisi bile 1300 alıyor bu yasalar işi yokuşa sürmek için yani vermemek için 1.219. Lrdan düşük olursa hak kazanıyor nasıl kazanacak vermemek için yapıyorlar sora biz yardım ediyoruz oldu siz kafayı mı yediniz endüşük tarım emeklisi bile 1300 alıyor bu yasalar işi yokuşa sürmek için yani vermemek için 1.219. Lrdan düşük olursa hak kazanıyor nasıl kazanacak vermemek için yapıyorlar sora biz yardım ediyoruz oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 18:43


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler