CİGİAD, Cizreli işadamlarını iftarda buluşturdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Cizre Genç İşadamları Derneği (CİGİAD)nin, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde Cizreli işadamları bir araya geldi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Cizre Genç İşadamları Derneği (CİGİAD)'nin, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde Cizreli işadamları bir araya geldi. Mem-u Zin otelinde verilen iftar yemeğine, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Uludere...
Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Cizre Genç İşadamları Derneği (CİGİAD)'nin, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde Cizreli işadamları bir araya geldi.

Mem-u Zin otelinde verilen iftar yemeğine, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Cizre Emniyet Müdürü Ercan İçli, TUSKON Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu(GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, Cizre Genç İşadamları Derneği(CİGİAD) Başkanı Ali Bingöl ve Cizreli işadamları katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl, iftar yemeğine katılara teşekkürlerini iletti. Geleneksel haline getirdiklerini ifade eden Başkan Ali Bingöl, derneğinin isminin ‘Habur Genç İşadamları Derneği’ olarak değiştirildiğini açıkladı.

Daha sonra kürsüye çıkıp bir konuşma yapan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, iftar yemeğine katılan Cizreli işadamlarına teşekkür etti. Vali Vahdettin Özkan, “Bölgesel olarak artık geçmişe değil geleceğe bakabilmek. Geçmişte şu veya bu şekildeki hatalar üzerine sürekli analiz yapıp bir kısım bütünlüğe girmekten hedeflere sonuçlara odaklanabilmek. Şikayet kültüründen arınmamız, aynı zamanda düşünebilmemiz, değer üretebilmemiz, hakkımızı bir başkasının cebine koymak şartıyla kolaycı bir yaşam tarzı değil gerçekten akılla yaşanabilir ortak bir akılla hareket etme keyfiyeti önemli anlamlı. Ben bu Ramazan ayının, bu manevi atmosferinin aynı zamanda bizim kötü hastalıklardan, şikayet kültüründen, olumsuzluklar üzerine mesai harcama değil, geleceğe odaklanma yönünde bir insan teriminin, bir toplum atmosferinin oluşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Tarihi mekanların topluma kazandırılmasında hep birlikte hareket etmenin önemine değinen Vali Özkan şöyle dedi: “2012 ikinci yarısı ve 2013 yılı Cizre’deki tarihi değerleri ortaya konulması, tarih bilinmesi, tescil edilmesi, rehabite edilmesi, onarılması ve topluma paylaşması başta Cizrelilerle, Türkiye ile, dünya ile paylaşması yönünde bir stratejik planımız var. Bu planımızı tedbirli faaliyetle elbirliği ile hep birlikte başta Hamidiye Kışlası, Mem-u Zin, Nuh Nebi ve diğer o bütün tarih yelpazesinin hep beraber asra uygun bir şekilde onarıp topluma sunma yönünde birinci visyonumuz bu olacaktır.”

Konuşmalardan sonra Şırnak ve Türkiye çapında yatırım konusunda dereceye giren işadamlarına Vali Vahdettin Özkan tarafından plaket verildi.

08 Ağu 2012 - 10:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler