Bakanlık Açıkladı: Bekçi Sayısı 30 bin Olacak!

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin görünür hale gelmesiyle birlikte sokaklar daha huzurlu hale geldi. Bekçiler sayesinde hırsızlık başta olmak üzere mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2019’un ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 düştü. Özellikle aynı dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir’de evden hırsızlık olaylarında günlük ortalama olay sayısındaki düşüş yüzde 16’yı buldu. Ayrıca 2018 yılı Eylül ayından bugüne kadar 11 milyon 703 bin 894 şahıs bekçiler tarafından sorgulandı, 12 bin 648 aranan şahıs yakalandı.

Bakanlık Açıkladı: Bekçi Sayısı 30 bin Olacak!
Bakanlık Açıkladı: Bekçi Sayısı 30 bin Olacak!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Çarşı ve Mahalle Bekçileri geceleri yaya devriye göreviyle suçun önlenmesi, şüphelilerinin yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayiş̧in sağlanması için etkin bir şekilde görev yapıyor. 2016 yılı Haziran ayı itibariyle İstanbul, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Hakkari olmak üzere 6 ilde yeni Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin alımına başlanmıştı. Geçen yılın ikinci yarısında 20 ilde, bu yıl ise ülke genelinde Çarsı ve Mahalle Bekçiliği sistemi yaygınlaştırıldı.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin sayısı 30 bine çıkarılacak

Halen ülke genelinde 21 bin 349 Çarşı ve Mahalle Bekçisi görev yapıyor. Bu sayı 8 bin alımı devam eden Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile 30 bine çıkarılacak.

Bekçiler tarafından, 11 milyon 703 bin 894 şahıs sorgulandı

2018 yılı Eylül ayından bugüne kadar geçen sürede Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin çalışmalarıyla; 11 milyon 703 bin 894 şahıs sorgulandı. 27 bin 921 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Bin 372 hırsızlık olayına müdahale edilirken, 870kayıp şahıs bulundu. 313 kayıp çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi, 12 bin 648 aranan şahıs yakalandı.

Geçen yılın ilk 6 ayı ile bu yılın ilk 6 ayında ülke genelinde asayiş̧ olayları değerlendirildiğinde; mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 10’luk düşüş, olayların aydınlatma sayılarında ise yüzde 3.3’lük artış sağlandığı görüldü. Özellikle aynı dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir’de evden hırsızlık olaylarında günlük ortalama olay sayısındaki düşüş ise yüzde 16’yı buldu.


Emniyet Genel Müdürlüğü, Bekçiler için Huzurlu Sokaklar, Güvenli Türkiye Videosu Hazırladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle Bekçileri için Huzurlu Sokaklar, Güvenli Türkiye sloganıyla tanıtım videosu hazırladı. Hazırlanan videoda Çarşı ve Mahalle bekçilerinin ülke genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 1966 yılından bu yana görev yaptığı belirtildi.

Suçun önlenmesi için gece boyunca yaya devriye görev yaptıkları ifade edilen videoda, suçun önlenmesi, meydana gelen suçun şüphelilerinin yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenli bir şekilde sağlanması konularında etkin bir şekilde görevlerini yerine getiren, genel kolluğa yardımcı silahlı bir kuruluş olduğu ifade edildi.

Videoda, Çarşı ve Mahalle Bekçilerine, Polis Akademisi Başkanlığının nitelikli eğitici kadrosu tarafından, taşıdıkları teçhizatın kullanımı, olaylara müdahale etmeleri gereken durumlarda kullanacakları unsurlar hakkında teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verildiği kaydedildi.

Bekçilerin, kişilerin can ve mal güvenliğini sağladıkları, uyuşturucu satılan, yapılan ve kullanılan yerleri, kumar oynatılan mekanları tespit edip genel kolluğa bildirdikleri belirtilen videoda ayrıca Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu kapsamında bedeni güçten başlayarak kademeli olarak silah ve cop kullanabildikleri belirtildi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

26 Tem 2019 - 10:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

ANonim - ALLAH BELANIZI VERSİN 4 yıllık mühendisler hepsi işssizken siz gidip sokak serserilerin eline silah verip onları bekçi yapıyorsunuz 4-5 bin lira da maaş alıyorlar BU DEVLET NASIL YIKILMASIN BİRKAÇ 10 YILA KALMAZ BU DEVLET PARAMPARÇA OLUP YIKILIP GİDER...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04
06

ADEM - GÜNDEMDE OLAN KONUYU YENİ HABERMİŞ GİBİ YAYINLIYORSUNUZ YAZIK SİZE.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04
05

Mehmet Açıkgöz - Orta okul mezunlarını da alinsın lise lise amk orta okul mezunları ölsün amk yerinde yaa jandarma uzman alır lise bekçi alınır lisi biz napalim orta okul mezunları ölsün ozaman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04
03

Ms - Arkadaşlar yapmayın yaa orta okul mezununu artık a101 e bim e almıyolar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04
02

Ne bekçisi - CHP iktidara geçince O bekçilerin hepsi kaldırılacak.Ülke ekonomisine fuzuli masraf.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04
01

VAN dan yazıyorum Salman - Bazı haber kaynaklarında bu yıl geçen seneye oranla daha az alım olucakmış deniliyor bence geçen seneye oranla daha fazla alınması lazım özellikle doğuda alınsın terör bölgelerinde alınsın ki kolluk kuvvetlerinin fazla olması hem terörü hem uyuşturucu hırsızlık gibi br sürü suç azalmış olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 10:04


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler