Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplantı detayları hakkında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı önderliğinde saat 14:00 de toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı,biraz önce sona erdi.Önemli konuların ve bugün gerçekleşen Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon hakkında değerlendirmelerin olduğunu belirten toplantıda konulan konular hakkında kısa açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımıcısı Kurtulmuş:''Terör örgütleriyle mücadelede ilgili birimlerimizin koordineli çalışmaları devam ettikçe terör örgütlerinin köşeye sıkıştığını görüyoruz. Koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içinde engellenmiş olması fevkalade değerlidir.
Suriye'de, Türkiye sınırlarını etkileyecek adımların atılmasıyla ilgili Fırat Kalkanı operasyonunu düzenliyoruz. Planlandığı şekilde seyretmektedir ve Türkiye hedeflerini gerçekleştirerek, güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. İlgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmelidir. ÖSO lojistik olarak destekleniyor. İstenmedik bazı hadiselerin karşımıza çıkmaması için ilgili kesimlerle müzakereler yapılıyor. Ya Münbiç PYD'den tamamen temizlenecek söz verildiği gibi, ya da Münbiç'in temizlenmesi için ÖSO'ya gerekli destek verilecektir.
Musul operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye'nin hassasiyetleri ortadadır. Musul'un dengelerinin değiştirilmesi büyük istikrarsızlığa yol açacağını düşünmektedir. Musul halkının bu işin esası olması uluslararası camianın ana hedefi olmalı. Nenova Muhafızları, Peşmergeler operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyon içinde değildir. Telafer, Musul'un emniyetini sağlayan şehirlerdendir. Telafer'in temizlenmesi sağlanması Türkiye'nin esas üzerinde durduğu noktadır. Telafer'e yapılacak saldırıya Türkiye'nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim.
Türkiye'nin Rakka operasyonuna ilişkin fikri açıktır. Rakka'nın da Rakka halkından oluşturulacak birimlerle yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Musul ve Fırat Kalkanı operasyonunun bittikten sonra yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir.
Türkiye'ye karşı operasyonları yöneten ve 15 Temmuz'un arkasındaki bir numaralı bu kişi operasyonları yönlendirebilecek imkanlara sahiptir. Bu imkanların alınması dostluk gereğidir. Görüşmeler ümit verici geçmiştir. Sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Aradaki ilişkileri daha net hale getirdiği ve FETÖ'nün iadesi veya geçici tutuklanması sürecinin hızlandığını ifade etmek isterim. Gerekli adımların atılması ricasında bulunulmuştur. ABD hükümeti veya devletine karşı herhangi bir terörist eylemde bulunsaydı, Türkiye'de Ankara'da bu teröristi senelerce saklasaydı, siz ne hissederseniz biz de onu hissediyoruz şeklinde anlatıldı. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kabusu yaşatan örgüt liderinin Türkiye'ye iadesi kısa sürede mümkün olur veya geçici tutuklanması mümkün olur. 
CUMHURİYET GAZETESİNE OPERASYON
Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna yönelik operasyon değil, Cumhuriyet Gazetesi Vakfına ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma var. Ağustos ayının 18'inde başlatılan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş, ilgili kişilerle ilgili bu uygulama başlatılmıştır. Devam eden hukuki süreç var, hep beraber bu süreci izleyeceğiz. En kısa zamanda sürecin sonucunu göreceğiz.
İDAM TARTIŞMASI
İdam tartışması Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi diye gündeme gelmiş değildir. 15 Temmuz akşamından sonra bizler siyasetçiyiz, nereye gidersek gidelim, milletimizin büyük çoğunluğu idamdan bahsediyor. Demokratik bir siyaset, kamuoyunun tercihlerini yok sayarak yol alamaz. AK Parti olarak bütün bunları kendi aramızda değerlendiriyoruz. Anayasa değişikliği yapacak güce sahip değiliz. Diğer partilerin üzerinde tartışacağı bir konudur. Parlamento gündemine taşır ve idam kararı istikametinde bir sonuç çıkarsa adım atılır. Toplumsal talep var, henüz siyasetin değerlendirmesine şu anda girmiş değildir"

Kpsscafe.com.tr

31 Eki 2016 - 17:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler