Bakan Akdağ: Türk milleti istikrar ve kalkınmayı hissetmeye başladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin AK Parti hükümeti döneminde oluşan istikrar ve kalkınmayı hissetmeye başladığını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin AK Parti hükümeti döneminde oluşan istikrar ve kalkınmayı hissetmeye başladığını söyledi. Bakan Recep Akdağ ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, karayolu ile geldikleri Kars’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Sarıkamış...
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin AK Parti hükümeti döneminde oluşan istikrar ve kalkınmayı hissetmeye başladığını söyledi.

Bakan Recep Akdağ ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, karayolu ile geldikleri Kars’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Sarıkamış ilçesini ziyaret eden Akdağ ve Babacan'ı burada Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş karşıladı.

Daha sonra Kars’a geçen iki bakan, Kars DSİ konferans salonunda şehrin STK temsilcileri, daire amirleri ve halka seslendi. Bakan Akdağ buradaki konuşmasında, Türklerin artık her gittiği yerde örselenmekten kurtulduğu bir 9 yılın yaşandığını söyledi. Daha eksiklerinin ve noksanlarının olduğunu ifade eden Akdağ, bunları da tamamlayabilecek bir ülkede yaşadıklarını belirtti.

Türkiye’de gelinen noktada birçok alanda ilerlemeler kaydedildiğini, bu çerçevede sağlık alanında çok önemli ilerlemelerin yaşandığını hatırlatan Akdağ, “Bunların bütününün yansımaları, iz düşümleri Kars’ta mevcuttur. Ancak bu başarıyı elde etmekte en önemli faktör, kanaatimce istikrarlı bir yönetimdir. 10 yıl önce üzülerek ifade etmeliyim ki tırnak içinde ‘Kars hayalet şehir, Ardahan için satılık şehir ve Erzurum için üstüne ölü toprağı serpilmiş şehir’ gibi ifadeler kullanılıyordu. Bugün bunların hiçbirini kullanmıyoruz. Bugün Erzurum’da da Kars’ta da uçakların biri inip biri kalkıyor” dedi

BABACAN: BAŞARININ EN BÜYÜK UNSURU GÜVENİ SAĞLAMAK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konuşmasında, IMF’ye borç verir duruma gelen Türkiye’nin bu başarısının en önemli unsurlarından birinin güveni sağlamak olduğunu söyledi. Babacan, "Önceki hükümetler halkın zam talepleri karşısında para olmayınca Merkez Bankası'na döner, biraz kağıt, biraz mürekkep para basarak karşılık verirdi. Ülkeyi perişan ettiler. 10 yıllık iktidar boyunca tek bir kuruş karşılıksız para basmadık" diye konuştu.

Türkiye’nin dış politikada izlediği çizginin büyük takdir topladığını, Suriye ve Irak’ta yaşananların ise bu ülkelerdeki kötü yönetimlerin sonucu olduğunu vurgulayan Babacan, “Sorunlar aşıldıktan sonra yepyeni bir Suriye’yi hemen sınırımızın ötesinde göreceğiz. Türkiye ile Suriye’yi tek bir ekonomik bölge olarak rahatlıkla düşünebiliriz. Çok daha makul, çok daha halkın içinden gelen bir yönetim Suriye’de iş başında olduğunda zaten onlarla anlaşması da iş yapması da çok kolay olacaktır. Böylelikle Türkiye’nin ekonomik coğrafyası çok daha geniş bir coğrafyaya uzanmış olur” ifadelerini kullandı.

08 Ağu 2012 - 01:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler