ATM'lerde yeni dolandırıcılık yöntemi

Yeni bir ATM dolandırıcılığı ortaya çıktı.

Yeni bir ATM dolandırıcılığı ortaya çıktı. ATM içerisini yerleştirilen bir düzenekle, para çekmek isteyen kişiler dolandırılıyor. Bu kez ATM içine yapışkanlı bir düzenek yerleştiriliyor. ATM'den çekilmek istenen para bu düzeneğe takılıyor. Teknik bir sorun olduğunu düşünen kişi ATM önünde ayrılırken, düzeneği yerleştiren kişiler gelip paraları alıyor. İstanbul Levent'te P.G.'nin yaşadığı olay, ATM'leri kullanan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor.

Dolandırıcılar, ATM'lerin içerisine yerleştirdikleri yapışkanlı düzeneklerle para çekmek isteyen vatandaşların alacağını kendi haznelerinde bekletiyor. Bankamatiklerin para verme gözünün içerisine yerleştirilen alet, yapışkanıyla paranın dışarı çıkmasını engelliyor. Parasını ATM'deki teknik bir arızadan dolayı alamadığını düşünen vatandaşlar, müşteri hizmetlerini arayarak kayıt oluşturuyor ve ATM'den ayrılıyor. Kart sahibinin gittiğini gören dolandırıcılar ise ATM'ye gelerek düzeneğe yapışmış şekilde bekleyen paraları alıyor ve kayıplara karışıyor.

ATM'de para çekme işlemini onaylayan kullanıcı, paralarının sayılma sesine kadar duyulduğunu ancak gözden para çıkmadığını anlayınca limit bilgilerini kontrol etti. Çekeceği ücretin bakiyeden düşüldüğünü görünce bankayı arayan vatandaş, durumun dolandırıcılık vakası olduğunu ortaya çıkardı.

'ATM ÖNÜNDEN AYRILMAYIN'

P.G yaşadığı olaya ilişkin şunları söyledi: "Bugün başıma gelen inanılmazdı. Para çekmek için gereken işlemleri sırasıyla yaptım, her şey normaldi. Para çekme işlemini onayladım paralar sayıldı, evet simdi para verme gözünden çıkacak diye beklerken, para verme gözü açılmadı! Bekle bekle açılmıyor... Kart hala takılıyken bakiyemi kontrol edeyim dedim, çekeceğim miktar bakiyemden düşmüş, çekmişim gibi! Ama para çıkmıyor! Kartı çıkardım, ekranda bankanın telefon numarası yazıyor. Hemen bankayı aradım. Durumu anlatınca, anahtar gibi sivri bir cisimle para verme gözündeki kapağı açmaya çalışmamı söylediler. Son dönemlerde sık sık yapılan bir dolandırıcılıkmış bu; para verme gözünün ağzına metal bir kapak yapıştırıyorlar, biz dışarıdan bakınca bir gariplik fark etmiyoruz. Para çıkıyor, ama o sonradan takılan kapağın arkasında kalıyor. Biz ATM'nin önünden ayrılınca da dolandırıcılar gelip o kapağı sökerek bizim paramızı alıyorlar. Biraz inatla uğraşınca kapağı söktüm fotoğrafları da var. Bu olay 4.Levent'te banka ATM'lerinin ikisinde de oldu. Aman dikkatli olun..."

Uzmanlar, ATM'de para çekme işlemi esnasında herhangi bir aksilik olursa ve paranın alınamadığı durumlar için "ATM'den ayrılmadan bankaya başvurun, şüpheli bir durumla karşılaşmanız durumunda da hemen polisi arayın" diyor.

Sikayetvar.com isimli sitede benzer türden çok sayıda şikayetin yapıldığı anlaşıldı

09 Eyl 2014 - 22:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler