Atama bekleyen sağlıkçılara müjdeli haber

Genel Başkan Metin Memiş görüşmede Bakan Akdağ’a sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıklarının çalışma barışını olumsuz etkilediğini ifade ederek, aynı işi yapan sözleşmeli-kadrolu personelin bu ayrımdan rahatsız olduğunu söyledi.

 

Genel Başkan Metin Memiş görüşmede Bakan Akdağ’a sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıklarının çalışma barışını olumsuz etkilediğini ifade ederek, aynı işi yapan sözleşmeli-kadrolu personelin bu ayrımdan rahatsız olduğunu söyledi. Memiş, diğer...

 

Genel Başkan Metin Memiş görüşmede Bakan Akdağ’a sağlık hizmetlerinde yaşanan istihdam farklılıklarının çalışma barışını olumsuz etkilediğini ifade ederek, aynı işi yapan sözleşmeli-kadrolu personelin bu ayrımdan rahatsız olduğunu söyledi. Memiş, diğer bakanlıklarda sözleşmeli personel alımlarının gittikçe azaldığını dile getirerek, Sağlık Bakanlığı’nın 4/B statüsündeki personel alımını durdurmasını talep etti. Memiş’in talebini olumlu karşılayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da konu ile ilgili yasal düzenleme gerektiğini hatırlatarak, sözleşmeli personel alımının önümüzdeki yıldan itibaren durdurularak kadrolu personel alımına başlanabileceğini ifade etti.

"HEDEFİMİZ TÜM PERSONELİN KADROLU OLMASIDIR"

Bakanlığın sözleşmeli personel alımına son verecek olmasının son derece önemli olduğu söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Hedefimiz Sağlık Bakanlığı’nda çalışan tüm personelin kadrolu olmasıdır. Bakanlıkta, geçen sene kadroya geçirilen sözleşmeli personelden sonra yeniden yapılan alımlar sonucunda 25 bin sözleşmeli personelin görev yapmaktadır. Yetkili sendika olarak önümüzdeki aylarda katılacağımız Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda hükümet yetkilileri ile bu konuyu masaya yatıracağız. Söz konusu 25 bin sözleşmeli personelin de kadroya geçmesini sağlayacağız." dedi.

Memiş, Bakan Akdağ ile yaptığı görüşme sonucunda halen görevde olan sağlık çalışanları için de yeni alımlar öncesi tüm illerin boş pozisyonlarının ilan edildikten sonra yeni alımların boşalan yerlere yapılması ile tüm sağlık çalışanlarının olumlu yönde rahatlayacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

27 Tem 2012 - 09:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler