AK Parti'li Gedikli: Eninde sonunda kaybetmeye mahkûm olan bir terör örgütü var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Maalesef istemediğimiz halde bazı terör hadiseleri vuku buluyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Maalesef istemediğimiz halde bazı terör hadiseleri vuku buluyor. Ülkemizin değişik yerlerinde de vuku buldu. Ama eninde sonunda kaybetmeye mahkûm olan bir terör örgütü var. Aslında bunlara en iyi cevabı da bizzat bu bölgede yaşayan...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Maalesef istemediğimiz halde bazı terör hadiseleri vuku buluyor. Ülkemizin değişik yerlerinde de vuku buldu. Ama eninde sonunda kaybetmeye mahkûm olan bir terör örgütü var. Aslında bunlara en iyi cevabı da bizzat bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız veriyor." dedi.

Mardin Açısından Teşvik Kanunu'nun Öncesi ve Sonrası konulu toplantıya katılmak üzere kente gelen Bülent Gedikli, Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ı ziyaret etti. Valilik ziyaretinde Gedikli'ye AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da eşlik etti. Valilikte bir açıklama yapan Ak Parti Genel Başkanı Gedikli, Türkiye’nin güçlenmesi, istikrarının bir takım çevre, lobi ve terör örgütünü rahatsız ettiğini belirterek, "Güneydoğu’da yapılan yatırımları birlik ve beraberliği bozmak için son günlerde terör örgütünün yine ortaya çıkarak bunları baltalamak için uğraştığını görüyoruz. Ama onların rahatsızlıkları bu gidişi asla durdurmaya yetmeyecektir. Bizi birbirimize bağlayan o dinamikler herkesin sandığından çok daha güçlüdür. Bu konuda bu işte sorumlu olan herkes üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Türkiye yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Güneydoğuda birçok ili ziyaret ettiğini kaydeden Bülent Gedikli, "Oradaki vatandaşlarımız artık bu işten bıkmış durumdadır. Terör örgütünü yaptıklarından kendilerinin son derece büyük bir rahatsızlığı var. Bu huzur ve istikrarı bozanlara bizzat Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavır var. Biz bunu çok iyi biliyor ve yakından takip ediyoruz. Örgütün rahatsızlığı da zannediyorum bundan kaynaklanıyor. Yapılan bu hizmetler, yatırımlar 73 milyon insanımızın birbirine, manevi bağlarla bağlı olması herhalde terör örgütünü rahatsız ediyor. Ama bu süreç devam ediyor. 73 milyon millet olarak çok daha iyi yerlere geleceğiz.” diye konuştu.

“MEDYA BÖLGEYİ YANLIŞ TAKDİM EDİYOR”

Türkiye dünyada önemli yerlere geleceğini kaydeden Gedikli, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye gücüne güç katıyor. Gittikçe daha güçlü bir ülke haline geliyor. Ve bu süreçte devam ediyor. Biz sınır turu yaptık. Yakın zamanda Hatay’a gittik Urfa’ya gittik. Hakkâri ye, Kars’a Ardahan’a Diyarbakır’a gittik. Vatandaşlarımızın söylediği şeyler var. Maalesef bazı illerimizde meydana gelen bir kaç hadiseden dolayı o, ilimiz Türkiye’ye dünyaya son derece yanlış tanıtılıyor. Çok yanlış takdim ediliyor. Hâlbuki o ilimizde o kadar olumlu haberler var ki. O olumlu haberlerin gündeme taşınması çok önemli. Bu konuda basına medyaya önemli görevler düşüyor.”

Daha sonra Mardin’de yapılan hizmetler hakkında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’ye brifing veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, terör örgütüne yönelik son günlerde Mardin’de düzenlenen operasyonlarda büyük darbe vurulduğunu aktardı. Vali Ayvaz, "Terör örgütü Mardin’de kesinlikle nefes alamıyor. Vatandaşımızın rahatı huzuru için her türlü tedbiri almak durumundayız. Terör örgütü, Mardin’de bir şey yapılamadığından dolayı rahatsızlık duydukları gelen istihbarat bilgilerinde ortaya çıktı. Bu onların son çırpınışı demektir. Adamlar her şeyi bıraktı, elektrik trafolarını petrol boru hattını patlatıyorlar. Halk onlara desteğini tamamen çekmiş vaziyette. Kendi halkını düşman görme durumuna geldiler. Şemdinli'de Hakkâri’de yakalanan militanlarında kendi ifadesidir. 16 yaşındaki çocuklar kandırmışlar. O çocuklara diyorlar ki 'Şemdinli’de evlere girin gerekiyorsa vatandaşı öldürün. Ölü sayısı olsun. Önemli olan bu'“ şeklinde militanların itirafları var. Bu son çırpınışlardır. Mardin kırsalında düzenlen operasyonlarda örgüte ait çok sayıda sığınak tespit edilerek imha edildi. Nusaybin’de bulunan sığınakta bomba yapılacak tüpler malzemeler bulundu.” şeklinde konuştu

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen Teşvik Kanunu'nun Öncesi ve Sonrası konulu toplantıya katılan Gedikli, iş adamlarına bölgeye yapılan yatırımlar ve teşvikler hakkında bilgi verdi. Gedikli daha sonra Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

08 Ağu 2012 - 14:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler