Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? yeni bir iş umudu taşıyan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün , merkez teşkilatı, adliyeler ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edileceği açıklamasının ardından, konuyla ilgili aramalar yoğunlaştı. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilenler.

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? soruları, dün Bakan Gül'ün açıklamalarının ardından en fazla araştırılan konular arasına girdi. Daha önce de ihtiyaçtan dolayı personel alımı gerçekleştirileceği haberleri alınmış ancak personel alımıyla ilgili detaylar gündeme gelmemişti. Konuyla ilgili son dakika açıklaması dün akşam saatlerinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Bakan Gül, merkez teşkilatı, adliyeler ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edileceğini duyurdu.  Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilenler...

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Personel eksikliğinin giderilmesi noktasında Adalet Bakanlığı' nın çok yakında ilana çıkacağını ifade eden Bakan Abdülhamit Gül, açıklamalarında personel alımına yönelik daha fazla detay vermedi. Başvuru tarihi belli olur olmaz haberimiz içerisine eklenecektir.

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı ile CTE personel alımı farklı kadrolara alınacak. Henüz yeni başvuru şartları yayınlanmadı. Daha önceki alımlarda istenilen şartlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kâtip, mübaşir, infaz koruma memuru, şoför, hizmetli, destek personeli gibi kadrolara yapılan personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak, Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak. katiplik için 35, gardiyanlık için 30 yaşını geçmemiş olmak.

İnfaz Koruma Memurluğu şartları neler?

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlarda değişiklikler olabiliyor. Bir önceki ilanlara kıyasla genel şartların aşağıdaki gibi olacağı tahmin ediliyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 48. Maddede açıkça ifade edilmiş olan nitelikleri taşımak

En az lise diplomasına sahip olmak

Erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm'den uzun olmak

Belirtilen aralıkta boy-kilo endeksine sahip olmak

KPSS'den en az 70 puan almış olmak

Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak

30 yaşını aşmamış olmak

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

23 May 2019 - 08:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Gülcan - KPSS.sınavına girip.atama.bekle mekten yaş otuzbeşi geçti. Şimdi neyi bekleyelim.acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 08:35
06

Selma - Hersey torpil olmus bu ak partili donemde hersey torpil millet kendine gelsin bence hersey degissin artik universite mezunuyum ama is yok bunalima girdim intihar sebebi oluyorsunuz cunku cepte 5 lurks para olmuyor bunun hesabini kim verecek gorun bizi bu torpili kaldiirin herkes hamki ile girsin yeter artik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 08:35
04

ABC - ANCAK İNSANLARI OYALASINLAR BOŞA ZAMAN KAYBI BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 08:35
02

Asffghj - Millet sizi mi beklicek ya aliyorsaniz alın artık, işiniz gücünüz insanları oyalamak.Bu kaçıncı haber hâlâ alım yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 08:35
01

Oğuz - Düşürün şu puanı artık bütün kadrolarda düştü sizde düşürün bu işi yapacak kaçtane yetenikli insan var bi kaç puan eksik diye başvuru yapmıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 08:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler