47 bin öğretmene 15 gün şoku

Tayinlere başvurmak isteyen öğretmenlerde 31 Mayıs itibarıyla 1 yıllık çalışma zorunluluğu aranıyor.

 

Tayinlere başvurmak isteyen öğretmenlerde 31 Mayıs itibarıyla 1 yıllık çalışma zorunluluğu aranıyor. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos olmak üzere 3 kez öğretmen ataması yapıldı. Haziranda 28 bin 627, temmuzda 6 bin 472 ve ağustosta 11 bin 475 öğretmen atandı....

 

Tayinlere başvurmak isteyen öğretmenlerde 31 Mayıs itibarıyla 1 yıllık çalışma zorunluluğu aranıyor. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos olmak üzere 3 kez öğretmen ataması yapıldı. Haziranda 28 bin 627, temmuzda 6 bin 472 ve ağustosta 11 bin 475 öğretmen atandı. Toplamda 47 bini bulan öğretmenlere, 1 Eylül'de göreve başlayacakları söylendi. Ancak araya Ramazan Bayramı tatilinin girmesi nedeniyle 5 Eylül ile 15 Eylül arasında göreve başlatıldı.

 

Dolayısıyla 1 yıllık süreyi doldurmadıkları için eş durumu tayinine başvuramıyor. Bu durum, binlerce öğretmenden kiminin 5 gün, kiminin 15 günlük süre nedeniyle ailesinden 1 yıl daha uzak kalmasına yol açacak. Eğer bakanlık yeni bir düzenlemeye gitmezse 31 Ağustos şartı nedeniyle başvuramayacak olan öğretmenler, 1 yıl daha beklemek zorunda kalacaklar. Böylece ancak 2 yılın ardından eş durumu tayini için başvurabilecekler. Özellikle 5, 10, 15 günlük farklar nedeniyle öğretmenlerin bir yıl daha eşlerinden ayrı kalacak olması, büyük tepkiye neden oluyor. Eşinden ayrı durumda olan bu öğretmenlerin bir bölümünün çocuğu var. Bölünmüş aileler, çocuklar için de olumsuz sonuçlar doğruyor. Eğer eş durumu tayinlerinde 30 Ağustos yerine 15 Eylül baz alınsa hiçbir mağduriyet yaşanmayacak. Eş durumu tayini bekleyen öğretmenler, Bakanlığa çağrı yaparak adım atılmasını istiyor.

 

Öğretmenlerin feryadını duyun!

 

Sendikalar, bakanlığın bu konuda adım atmasını istiyor. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, "Bu konuyu defalarca dile getirmemize ve toplu sözleşme masasına götürmemize rağmen ne hükümet ne de Milli Eğitim Bakanlığı dikkate almadı. 3-5 günle ailesinden, çoluk çocuğundan bir yıl daha uzak kalan öğretmenlerimizin feryadı artık duyulmalıdır." ifadelerini kullandı. Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe, öğretmenlerin bölünmüş aile yapısıyla verimli olamayacağını savundu

ZAMAN

18 Haz 2012 - 09:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler