4000 TL Doğum Parası Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Çalışan annelere en az 4000 TL olarak ödenen doğum parası için kimler başvuru yapabilir, ödemeler nereden alınır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Doğum parasına ilişkin detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve aslında uzunca bir süredir uygulamada olan doğum ödemesi, en az 90 günlük süreyle çalışmaktayken, belirtilen izinleri kullanmış veya barındırılması gereken şartları taşıyan annelere yönelik gerçekleştiriliyor.

EN AZ 3 AYLIK SİGORTA ŞARTI

Bahsi geçen düzenlemeden 90 günlük sigorta primleri yatırılmamış olanlar yararlanamıyorlar. Ayrıca ilgili doğum parasına ilişkin ödemeye, annelerin doğumdan önce başvuru yapması gerekiyor. Başvurularını doğum öncesi yapan anneler, bu imkandan yararlanabilmekteler.

PARA ALINMAZSA, YANIYOR.

Doğum parası için başvurusunu yapmış ve ödemesi tanımlanan anneler, doğum parasını almadıkları takdirde; sistem parayı ödemiyor. Belirli bir süre için sistemde bekletilen para, çekilmediği takdirde kayboluyor.

BAŞVURULAR İÇİN,

e-devlet resmi web adresinden yapılacak. Doğum parasının sorgulamak için  'turkiye.gov.tr'  web adresine TC kimlik numarası ile bakılabilir.Para yattığı 
zaman 112 gün içerisinde bankadan çekilmez ise mevcut para siliniyor.


Kpsscafe mobil uygulamalarımız cep telefonunuza Android ve IOS uygulamasını indirerek gelişmeleri oradan takip edebilirsiniz.
Kpsscafe.com.tr|BURSA

08 Ara 2016 - 22:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler