29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Büyük Değişiklik!

Edinilen bilgilere göre bu sene cumhuriyet bayramında pek çok yenilik olacak. Bunların başında ise Tankların ve TSK bünyesinde bulunan hiçbir aracın tören alanından geçiş yapmayacağı geliyor.

Edinilen bilgilere göre bu sene cumhuriyet bayramında pek çok yenilik olacak. Bunların başında ise Tankların ve TSK bünyesinde bulunan hiçbir aracın tören alanından geçiş yapmayacağı geliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala, Ankara'da yapılacak törenlerde bu sene önemli bir değişiklik dikkat çekiyor. TSK envanterinde bulunan paletli araçlar ve tanklar geçiş töreninde yer almayacak. Bunun yerine birçok sivil toplum kuruluşu yürüyüşe katılacak. 102 kişinin öldüğü Ankara'daki bombalı saldırının gölgesinde kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bu sene pek çok yenilik olacak.

Habertürk'ün yetkililerden edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Hipodromu'nda düzenlenecek törenlerde daha az tank, daha az paletli araç görülecek. Askerlerin yapacağı yürüyüş değişmezken, paletli araçlar olmayacak. Bunun yerine Türk Hava Kurumu, AFAD, UMKE, Kızılay gibi birçok sivil toplum örgütü yürüyüş düzenleyecek.

DEV SAHNE KURULACAK

Hipodromdaki törenlerde bir de büyük bir sahne kurulacak. Sahnede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Türk marşlarını çalacakken, halk oyunları ekipleri de gösteri sunacak.

Törenlerde ayrıca her yıl olduğu gibi öğrenciler şiirler okuyacak ve 16 Türk devletini simgeleyen askerler törenlerde yer alacak. Edinilen bilgilere göre, törenlerde açıklanmayan birçok sürpriz de olacak.

21 Eki 2015 - 14:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler