25. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak ! İşte Başvuru Şartları...

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı kapsamında 24. dönem POMEM polis alımı süreci gerçekleştiriliyor. Süre. tamamlandığında 25. dönem POMEM ile yeni polis alımı yapılacak. Peki polis alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

Binlerce polis adayı tarafından 25. dönem POMEM polis alımı başvurularının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Adaylar başvuru tarihleri ve genel şartlar için sorgulama yapıyorlar.

Emniyet Genel Müdürlüğünün polis ihtiyacının karşılanması için Polis AkademisiBaşkanlığı tarafından polis alımı gerçekleştiriliyor. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı POMEM'lerede aylar süren eğitim veriliyor ve her yıl lisans ve ön lisans mezunu adaylar polis olabilmek için eğitim görüyor.

POLİS ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

25. dönem POMEM polis alımı başvurularının 24. dönem POMEM ve PMYO 2 bin 500 polis alımı sürecinin bitmesinin ardından başlayacağı beklenmektedir. 25. dönem POMEM polis alımı kapsamında yeni bir açıklama yapıldığında veya başvuru tarihi belli olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

GENEL ŞARTLAR

POMEM polis alımı başvuru tarihi belli olmadığı gibi genel şartlar da belli olmadı. Ancak 24. dönem POMEM için belirlenen şartların 25. dönem POMEM için de geçerli olması bekleniyor. Bu bağlamda muhtemel genel şartlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan almak.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

14 Ağu 2019 - 19:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

Kürşat - Haksızlık bu... Lisans mazunu adamlar 4 yıl okuyor kpss den 60 puanla alım oluyor. Önlisans mezunu olanlar 70 puanı nasıl alsın. Tam tersi olması lazım lisanslar 70 puanla. Önlisans lılar 60 puanla alınması lazım dört yıl okuyanla iki yıl okuyan nasıl bir tutuluyor puanlamada.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
09

mağdur - sence iki sınavın zorluk derecesi aynı mı?????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
08

Furkan - Neden böyle bişey paylaşıp heyecanlandırıyorsunuz bizleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
07

Hikmet - Yasi 32 ye cekecez dediniz hani nerde 3 tane universite bitirdik yine bos yine bos

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
06

Ayşe - lisansta önlisansta 55 olmali herkesin kendine Gore zorluklari var o yuzden 55 olsun kpss pian sarti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
05

Burak hasan - Kürşat 2 yıllığın kpss si kolay olduğu için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
04

seda - Önlisans niçin 70 zaten iki. Yılda bir sınav oluyor lisans her yıl oluyor bu adaletlimi birileri açıklasin nasıl puanları yükseltelim ozamana kadar yaş geçiyor umudumuz önlisans 60 olur sayın yetgililer sesimizi duyurun saygilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
03

Hakan - Pomem kpss önlisans 60 istiyoruz herzaman önlisans mağdur kpss sınavları bile iki yılda bir yapılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
02

aydn - çünkü Kürşat kardeşim ön lisans da kpss 70 , lisans kpss 60 a tekabül ediyor puanlama da. aynı aslında. lise kpss den 70 almak çok kolayken aynı kişi lisans kpss ye girse 60 alıp barajı geçmekte çok zorlanıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03
01

HAKAN - KARDEŞİM LİSANSTA 60 PUAN . ÖNLİSANSTA 70 PUANA DENK.SANSLAR EŞİT.KALDIKİ BİZ İKİ YIL DAHA FAZLADAN OKUMUŞ OLUYORUZ .SİZ BİZDEN ŞANSLISINIZ ÖN LİSANS KARDEŞLERİM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 19:03


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler