2020 Yılında Kaç Bekçi Alınacak? Yeni Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı Ne Olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı bekçi alımı süreçlerinin sona ermesinin ardından 2020 yılı bekçi alımları için çalışmalara başlayacağını duyurdu. Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılında 8 bin 242 bekçi alımı yapıyor. Alımlar devam ederken bir taraftan da bekçi adayları arasında yeni dönem bekçi alımı ilanları heyecanla takip ediliyor. Yeni alım ilanlarını bekleyen bekçi adayları sosyal medyada alımın en az lise mezunu adaylar arasından mı , yoksa en az ilkokul mezunu adaylar arasından mı olacağını araştırıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları..

2020 Yılında Kaç Bekçi Alınacak? Yeni Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı Ne Olacak?
2020 Yılında Kaç Bekçi Alınacak? Yeni Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı Ne Olacak?
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı bekçi alımlarının ardından yeni dönem bekçi alımı ilanına çıkacak. Yeni dönem alımında mezuniyet şartı ne olacak? İşte son bilgiler.

Yazılı, spor, ön sağlık aşamasından sonra sözlü mülakat aşaması geldi. Adaylar Polsi Akademisi Başkanlığı tarafından sözlü mülakatlara alındı ve alınmaya devam ediliyor. Sözlü mülakatların bitmesinin ardından Kasım ayında sonuçların açıklanması ve adayların 45 günlük eğitime alınması bekleniyor.

ÖNCE EĞİTİM SONRA ALIM

EGM , yeni bekçi alımı ilan hazırlıklarını , 2019 yılı alım süreci sona erdikten ve adaylar eğitimlerini tamamladıktan sonra başlatacak.  Süreç başladıktan sonra alım için ilanın 2020 yılının ilk aylaırnda yayımlanması ve başvuruların 2020 yılın ın ilk aylarında yapılması bekleniyor.

MEZUNİYET ŞARTI LİSE Mİ İLKOKUL MU?

Yeni bekçi alımına dair en çok merak edilen konu , alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından mı yoksa en az lise mezunu adaylar arasından mı yapılacağı konusu oldu.  Mevzuatta alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılabileceği kararlaştırılmıştır. Ancak bu madde Bakanlık tarafından esnetilebiliyor.  İçişleri Bakanlığı ise 2017 yılından bu yana yayımladığı ilanlarda alımı en az lise mezunu adaylar arasından yapmaktadır.

Edinilen bilgilere göre 2020 yılı bekçi alımının  da lise mezunu adaylar arasından yapılacağı bildirildi.

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

BEKÇİ ALIMLARI NASIL OLUR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, görevlendirilmek üzere  İçişleri Bakanlığının bekçi alımı duyurusu ile birlikte 772 sayılı çarşı ve mahalle bekçisi kanunu  çerçevesinde Bekçi alımları yapılır. Bekçilik alımı ilanı, resmi gazetede yayınlandığı gibi ilk olarak yazılı sınav olacak ve daha sonra sözlü sınav ile beraber spor mülakatı gerçekleşecektir. Bekçilik alımı ilanları Polis Akademisi sitesinden ilan olunur.

Bekçilik için İçişleri bakanlığının Polis Akademisi sitesinde alım ilanı geldiğinde kılavuzda belirtilen şartları taşıyan adaylar e devlet şifreleri ile ön başvuru yaparlar. Ön başvurusunu yapan adaylar pilot şehirlerde  yazılı mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Yazılı sınavın baraj puanı 50 , adaylara 100 soru yöneltilecek ve en az 50 doğru yapması istenecek. Puanlama doğru başına 1 puan olarak hesaplanacak.
50 ve üstü puan alan adaylar fiziki yeterlilik testine girmeye hak kazanacaklar.

Bekçi olmak için  Lise mezunu olma şartı aranmaktadır. 

31 yaşına gelmemiş erkeklerden alım yapılır.

Bekçilik alımı sınavı üç aşamadan oluşur;

Yazılı sınav Fiziki yeterlilik sınavı Sözlü mülakat sınavı

19 Eki 2019 - 19:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Hasan Yıldırım - İlkokul mezunu olanlar ölsün Bu ülkede nefes alması bile haram

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
08

vatandaş - oldu biz 4 sene üniversite okuyalım sen evde yat sonra bekçi ol yok ya

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
07

Ramazan - Yaş esnetilmeli ve ilkokul olması gerek bence zaten devlete para lazim mücade eden başarılı olan bekçi olsun önüne geleni bekçi yaptınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
06

Ahmet Turan - Askerlik şartı neden var anlamıyorum ben.Kalkması lazım bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
04

Berke - Bir kere de ortaokul mezunlarına şans verilsin artık bizlerinde ihtiyacı var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
02

Emre ceyhan - Yaşım 25 ama orta okul mezunuyum bekçi olmayı herşeyden çok istediğimi söleyebilirim mezuniyet açısından yeni bir düzenleme gelmesini istiyoruz bekçi olabilmek için elimden gelenin fazlasını yapıcam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27
01

Ümido - Arkadaşlar yanlış anlamayın bende lise mezunuyum ama ortaokul olursa haksızlık olur okuyanın her zaman avantajı çok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:27


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler