2020'de kaç gün resmi tatil var ?

2019 yılına ait iki resmi tatilin kalmasıyla birlikte çalışanların gözü 2020 yılındaki resmi tatillere çevrildi. 2020 yılında çalışanları hafta sonları dahil 116.5 gün tatil bekliyor.

2020'de kaç gün resmi tatil var ?
2020'de kaç gün resmi tatil var ?
+7
Haber albümü için resme tıklayın

2019 yılında sadece 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatillerinin kalmasıyla birlikte 2020 yılına ilişkin tatil planları yapılmaya başlandı. Erken rezervasyon avantajı ve ucuz uçak bileti almak isteyenler şimdiden harekete geçti.

106 GÜN HAFTA SONU İZNİ

Bazı özel sektör çalışanları ve kamu personelleri 2020 yılında 106 gün Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere hafta sonu izni kullanılacak.

Bunlara ek olarak bazı özel sektör çalışanları ve kamu personelleri Cumartesi ve Pazar gününün dahil olmasıyla birlikte 15.5 gün bayram tatili yapacak. Cumartesi ve Pazar hariç sayılırsa 10.5 gün resmi tatil izni yapılmış olacak.

2020 yılında hafta sonları ve bayram tatilleri çıktıktan sonra toplamda 248.5 gün çalışma yapılması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla bazı bayram tatillerinin uzatılması gündeme gelebilir.

KAMU ÇALIŞANLARI AVANTAJLI

Kamu çalışanları hem hafta sonları hem de bayram tatillerinde tam olarak izin yapabiliyor. Özel sektör çalışanları ise mesai karşılığında resmi tatil günlerinde görevlerini sürdürebiliyorlar. Çoğu özel sektör çalışanı hafta sonları sadece bir gün izin yapabiliyor.

YILBAŞI - ÇARŞAMBA

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI - PERŞEMBE

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ - CUMA

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI - SALI

RAMAZAN BAYRAMI 

Ramazan Bayramı Arifesi 23 Mayıs Cumartesi günü. Ramazan Bayramı ise Pazar, Pazartesi ve Salı günü. Buna göre, çalışanlar hafta sonu ile birlikte 4 gün tatil yapabilecek.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ - ÇARŞAMBA

KURBAN BAYRAMI

Kurban Bayramı Arifesi 30 Temmuz Perşembe günü. Kurban Bayramı'nın birinci günü Cuma gününe denk geliyor. Arife günü izin alanlar toplamda 5 gün izin yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI - PAZAR

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI - PERŞEMBE

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

23 Ağu 2019 - 09:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler