15 Yaşında Milyoner Oldu...

15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu.

 

15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu.

 

 

 

 

 

İngiltere'de yaşayan lise öğrencisi Nick D'Aloisio, 15 yaşında yazdığı cep telefonu uygulamasını Yahoo'ya milyonlarca...

 

15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu15 yaşında yazdığı programla milyoner oldu.

 

 

 

 

 

İngiltere'de yaşayan lise öğrencisi Nick D'Aloisio, 15 yaşında yazdığı cep telefonu uygulamasını Yahoo'ya milyonlarca dolara sattı.

 

 

 

Şu anda 17 yaşında olan D'Aloisio'nun Summly adlı uygulaması, popüler medya kuruluşlarının haberlerini cep kullanıcıları için özetliyor.

 

 

 

Taraflar uygulamaya biçilen fiyatı açıklamaktan kaçınsa da, Financial Times gazetesi ile Reuters haber ajansı 30 milyon dolardan söz ediyor.

 

 

 

Ayrıca D'Aloisio'ya Yahoo'da üst düzey bir iş verildiği de belirtiliyor.

Yahoo bu kadar büyük yatırım yaptığı Summly uygulamasını kapatacak, ancak özelliklerini mobil ürünlerinde kullanacak.

 

 

 

Şirketin üst düzey yöneticilerinden Adam Cahan, Summly teknolojisinin, haberlere ilgiyi artırmak için yeni yöntemler ortaya koyduğunu ve bilgiye hareket halindeyken ulaşan yeni nesle hitap edebildiğini söyledi.

Uygulama, D'Aloisio henüz 15 yaşındayken piyasaya sürülmüş ve 1,5 milyon dolar kadar yatırım çekmişti.

Yahoo ile yaptığı anlaşma ise D'Aloisio'yu dünyanın en genç internet zenginleri arasına kattı. Ancak henüz reşit olmadığı için şirketini annesi yönetiyor.

 

 

 

London Evening Standard gazetesine konuşan D'Aloisio, "Ayakkabıları seviyorum. Muhtemelen yeni bir çift ayakkabı alacağım. Fakat şu anda, sadece bu parayı biriktirmek ve bankaya yatırmak istiyorum." dedi.

D'Aloisio, uygulamasının bloguna yazdığı mesajda da "15 yaşımda Summly'yi kurduğumda, bu kadar süratle bu pozisyona geleceğimi hiç düşünmemiştim." diyor.

 

 

 

Nasıl yazdı?

Avustralya doğumlu genç, böyle bir uygulama yaratma fikrinin aklına tarih sınavlarına çalışırken geldiğini söylüyor.

 

 

 

Google'daki arama sonuçlarına bakarken bunun çok zaman aldığı sonucuna varan D'Aloisio, "doğal dil tarama" adını verdiği bir yöntemle, haberleri tek bir cep telefonu ekranına sığdırmanın yolunu bulmuş.

Financial Times'daki habere göre D'Aloisio yazılım konusunda ders ya da yardım almamış, tamamen kendini geliştirmiş.

 

 

 

Henüz 9 yaşındayken kendi kendine animasyon yazılımı yapmayı öğrenmiş.

28 Mar 2013 - 15:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler