112 özelleşiyor

Kocaeli'de 18 adet ambulans şoförüyle birlikte özel firmadan kiralanınca acil servis hizmetlerininde özelleştirme kapsamına alınacağı gündeme geldi

Son olarak Kocaeli ilinde, 18 adet Ambulans; şoförüyle birlikte özel bir firmadan hizmet alımı yöntemi ile kiralanması ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Ambulansların şoförleri ile birlikte hizmet alımı yöntemine gitmesi ileriye dönük olarak, 112 Acil İstasyonlarındaki tüm acil sağlık hizmetlerinin (ATT, Hekim, Paramedik, Sağlık Memuru vs.)'de hizmet alımı yöntemi ile tamamen özelleştirileceğinin bir başlangıcıdır.” dedi.
Kamu hizmetlerinin hizmet alımı yöntemi ile gördürülmesinin bunun taşeronlaşmanın bir başka versiyonu olduğuna dikkat çeken Kahveci “ Başta maden faciaları, rezidans inşaatlarındaki asansör faciaları, emeğinden başka hiçbir sermayesi olmayan garibanların canına mâl olurken bilirkişi raporları ve yetkili ağızlar bu kazaların çoğunun gerekli iş güvenliği eğitiminden geçmeyen güvencesiz çalışmak zorunda kalan bir çalışma ve iş gördürme anlayışından kaynaklandığını ortaya koymaktadır. Tüm bunlara rağmen Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'nün 112 Acil Hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 18 adet ve şoförleriyle beraber ambulans kiralaması anlaşılacak bir durum değildir. Buna neden gerek duyulmuştur. İhtişamlı saraylar yapmaya kaynak bulan devlet, Kocaeli Sağlık Müdürlüğüne 18 adet ambulans almaya kaynak bulamamış mıdır?” şeklinde konuştu,
Sağlık çalışanları iş güvencesi olan, yarınlarından emin bir şekilde ileriye dönük maddi ve manevi planlar kurabilecekleri, iş motivasyonu yüksek bir şekilde sağlık hizmeti vermek istediklerini kaydeden Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Cefakar bir şekilde; bayram, yılbaşı, hafta sonu demeden 7 gün 24 saat çalışan, sağlık çalışanlarının bu hakkıdır. Hiçbir güç bu hakkı onlara çok görme yetkisini kendinde göremez ve görmemelidir.
Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak bu işin takipçisi olacağımızı bildirir ve her türlü yasal süreci çalıştıracağımızın bilinmesini isteriz. Sağlık Bakanlığı yetkililerini kamu yararı ile izahı mümkün olmayan bu uygulamaya müdahil olarak el koymaya çağırıyoruz.

18 Kas 2014 - 10:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler