Yavuz Çıkarma Plajı'nda şafak nöbeti

KKTC'de "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" etkinlikleri çerçevesinde, Yavuz Çıkarma Plajı'nda şafak nöbeti tutuldu.

LEFKOŞA  (AA) - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümünde, temsili 50. Alay, o dönem olduğu gibi sahile gelip sancaklarını açarak mücahitlerle buluştu.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, burada yaptığı konuşmada şafak nöbetinin, Kıbrıs Türk halkını barış ve özgürlüğe  kavuşturmak için canını feda eden Mehmetçikler, çocukluğunu gençliğini yaşayamayan gaziler, mevzilerde yıllarca Kıbrıs Türk'ünün güvenliği için nöbet tutan babalar ve ağabeyler anısına tutulan kutsal bir nöbet ve bir saygı duruşu olduğunu söyledi.

Tanpınar, 41 yıldır adada, barış ve huzur olduğunu belirterek, "Buna rağmen 52 yıldan bu yana yeni bir formül aranıyor. Müzakere süreci hala devam ediyor. Biz 41 yıldan bu yana yaşadığımız barış ve huzuru daha da taçlandıracak bir formül yaratılacaksa, bu formüle 'elbette varız' diyoruz. Bir kez daha bu adada, bu kez bizler çocuklarımız için yeni bir şafağın sökmesini beklemek istemiyoruz" diye konuştu.

20 Tem 2015 - 12:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler