Varil bombası Meyyade'yi sağır etti

Suriye'de 1,5 yıl önce rejim güçlerinin saldırısında evlerine varil bombası düşen Zağar ailesinin 4 yaşındaki kızı Meyyade, patlamanın şiddeti nedeniyle duyma yetisini kaybetti.

HATAY (AA) - Ülkelerindeki olaylardan yaralı kurtularak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sivillerin hayat öyküleri yürek burkuyor.

Birçok kentinde ve kasabasında çatışmalar  ile hava saldırılarının yaşandığı Suriye'de iç savaş 5. yılına girmesine karşın devam ediyor.  Suriyeliler, ülkelerindeki savaş ortamından kaçarak kendilerine yeni yaşam kurma adına komşu ülkelere sığınıyor.

İdlib kentinde yaşayan Zağar ailesi de varil bombasının evlerine isabet etmesi sonucu kızları Meyyade'nin işitme yetisini kaybetmesinin ardından tedavi umuduyla Türkiye'ye geldi.

Baba Ala Zağar (28), AA muhabirine, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 1,5 yıl önce iki çocuğu ve eşiyle geldiklerini anlattı. Savaşa rağmen ülkelerini terk etmemek için çok direndiklerini ifade eden Zağar, hayatlarını karartan olayı şöyle anlattı:

"Evimize ansızın düşen varil bombası hayatımızı tamamen değiştirdi. İki  evladım var. Şükür ben, eşim ve diğer çocuğuma bir şey olmadı. Kızım Meyyade saldırı olduğunda 2,5 yaşındaydı, şimdi 4 yaşına girdi. Patlamadaki şiddetli ses nedeniyle kızım Meyyade, sağır oldu. Suriye'de doktora götürecek ne imkanımız vardı ne de bir sağlık kuruluşu. Biz de çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduk." 

Türkiye'de de kızını henüz doktora götüremediğini dile getiren Zağar, şunları söyledi:

"Türkiye'de olduğumuz için çok mutluyuz. Burada bizlere kucak açan herkese minnettarız. Tek isteğimiz evladımızın duymasıdır. Reyhanlı'da akrabalarımızın yanına sığınmış durumdayız. İmkanlarımız olmadığı için burada doktora götüremedik. Yardımseverin desteğini bekliyoruz. Kızımın sağlığına kavuşmasından başka amacım yok. Büyüdüğü zaman zorluk çekmesine gönlümüz razı olmuyor. Allah herkesten razı olsun."

29 Tem 2015 - 12:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler