Türkiye’nin köklü demokratik prosedürleri var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, 'Türkiye’nin, kimin dokunulmazlığının olacağı ve bunların hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağını belirleme noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunuyor' dedi.

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye’nin, milletvekili dokunulmazlığının hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağı noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunduğunu söyledi.

Toner’a, günlük basın brifinginde, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik TBMM’ye sunulan Başbakanlık Tezkereleri soruldu.

Sözcü Toner, “Türkiye’nin, kimin dokunulmazlığının olacağı ve bunların hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağını belirleme noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunuyor” dedi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yapılan operasyonlara dair soru üzerine Toner, Türkiye'nin kendini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekerek, PKK'nın bir an önce şiddeti sonlandırması ve barış sürecine tekrar dönmesi gerektiğini kaydetti.

Toner, “Şuraya yoğunlaşmak gerekir ki PKK, Türkiye'de askere, polise yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var. PKK, saldırılarının farkına vararak tekrar barış sürecine geçmelidir ve Türkiye de daha orantılı davranabilir" diye konuştu.

Öte yandan Toner, NATO'nun terör örgütü DAEŞ'e karşı kurulan koalisyona katkı sağlamak amacıyla Irak'ın savunma kapasitesini artırması kararından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, DAEŞ'i yenmek için NATO ülkelerinin Irak'ın savunmasını güçlendirmesinin önemine işaret etti.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari, Barışkan Ünal

01 Ağu 2015 - 09:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler