'Türkiye'yi Suriye çamurunun içine çekmek istiyorlar'

- Bayırbucak Türkmen Dağı Tugayı Komutanı Albay Fadıl, "Devlet ve halkı tahrik ederek Türkiye'yi, Suriye çamurunun içine çekmek istiyorlar" dedi.

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU/HALİT DEMİR - Bayırbucak Türkmen Dağı Tugayı Komutanı Albay Abu Fadıl, Suriye'de, Türkiye'yi rahatsız edici bazı senaryo ve gelişmelerin kasıtlı yapıldığını belirterek, "Devlet ve halkı tahrik ederek Türkiye'yi, Suriye çamurunun içine çekmek istiyorlar" dedi.

Bölgedeki son gelişmeleri, AA muhabirine değerlendiren Türkmen Komutan Fadıl, olumsuz gelişmelerin hepsinin iç savaşın uzamasından dolayı ortaya çıktığını ifade ederek, Esed rejiminin ülkede kaldığı her gün, yeni sorun ve unsurların çıkacağını savundu.

Suriye'deki iç savaş üzerinden başta Türkiye'de olmak üzere bölgede tehlikeli oyunlar oynandığını dile getiren Fadıl, ülkedeki bazı gelişmelerin saptırılarak Türkiye'nin tahrik edilmeye çalışıldığını aktardı.

PYD'nin Türkiye sınırına paralel olarak bir devlet kurma hayali olduğunu ileri süren Fadıl, şöyle devam etti:

"Dış güçler, Esed ve dolaylı olarak DAEŞ, bu amaç için destek veriyor. DAEŞ, PKK ve PYD'nin sadece adları farklı, amaçları ve yolları aynı. PYD Hatay sınırındaki Afrin'e kadar ilerleyip, koridor devleti kurmak istiyor. Ancak bu kolay olamaz. Çünkü, toplam 900 kilometrelik kuzeyde ve güneyde sınırı olan ince hatlı bir toprak, devlet olamaz. Bu devleti yaşatamazlar. 100 binden fazla asker bu toprağı gece gündüz koruyamaz. Şu an ortada dolaşan konuyla ilgili bu haritaların çıkarılmasındaki en büyük amaç, Türk devletini ve milletini kışkırtmak. Suriye'de, Türkiye'yi rahatsız edici bazı senaryo ve gelişmeler kasıtlı yapılıyor. Devlet ve halkı tahrik ederek Türkiye'yi, Suriye çamurunun içine çekmek istiyorlar."

Türkiye'nin fiziki olarak savaşa katılmasının gerekli olmadığını vurgulayan Fadıl, Türkiye'nin bu oyuna kesinlikle gelmemesi gerektiğini belirtti.

- "Amaç, Kürdistan kurmak değil 'savaşistan' kurmak"

Suriye muhalefetine dost olarak görünen birçok dış gücün, aslında Suriye'deki savaşın bitmesini istemediğini öne süren Türkmen komutan Fadıl, "Onların tek amacı, bölgedeki kan akmaya devam etsin. Bu kontrollü şekilde sürsün. Bölgede yeni terör grupları türesin. İstikrar olmasın istiyorlar. Asıl amaçları, herkesin düşündüğü Kürdistan'ı kurmak değil 'savaşistan' kurmak. Bu savaşa da Türkiye'yi de dahil etmek amacındalar. Bunun için medya ve sosyal medyada, her gün yeni haritalar üretiyor" ifadesini kullandı.

- "DAEŞ'i büyüten, dış devletler ve medyadır"

Son yıllarda DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta büyüdüğü ve üye topladığının altını çizen Fadıl, bunun en büyük sorumlusunun tüm dünya basını olduğunu ileri sürdü.

DAEŞ ile ilgili, Türk, Arap ve tüm dünya medyasında günlerce haber yer aldığını aktaran Fadıl, şöyle devam etti: 

"Medyada, 'DAEŞ, ABD, Fransa, İngiltere ve Türkiye'yi tehdit etti. Şu kadar yeri aldı. Şu kadar ülkeden insan örgüte katıldı. DAEŞ, şu toprakta ilerledi' gibi binlerce haber her gün yayınlandı. Bu medya desteği, DAEŞ'i tüm dünya gözünde çok büyüttü. Ben bunun da birçok medya tarafından kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. DAEŞ'i bu hale getiren medyadır. Kısaca, Suriye ve Irak'ta DAEŞ'i büyüten, maalesef ona düşman gözüken dış devletler ve medyadır."

Türkmenlerin, Suriye'nin tek parça kalması için canları pahasına sonuna kadar mücadele edeceğini anlatan Fadıl, kısıtlı imkanlarla, bölgelerini korumaya çalıştıklarını, Suriye'de çok önemli bir konumda olan Türkmenlerin, tek elden ve doğrudan maddi, manevi olarak desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

22 Tem 2015 - 15:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler