Türkiye Matematik ve Fen Derslerinden Kaldı!

Türkiye dünya genelindeki öğrencilerin Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Raporu açıklandı.

Türkiye Matematik ve Fen Derslerinden Kaldı!
Türkiye Matematik ve Fen Derslerinden Kaldı!
Haber albümü için resme tıklayın

4 yılda bir yapılan Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Raporu'na 60'dan fazla ülke katıldı.

4. ve 8. sınıflar arasında yapılan rapora 600 binden fazla öğrenci katıldı.

Türkiye, matematikte 4. sınıf seviyesinde 49 ülke arasında 36., 8. sınıf seviyesinde 39 ülke arasında 24. sırada. Fen sıralamasında 4. sınıflar 39 ülke arasında 21., 8. sınıflar 47 ülke arasından 35. sırada. 

2011'de yapılan raporlara göre daha iyi olduğumuz açıkladı hala 500 puan ortalamasını geçemediğimizin de altını çizdi.





Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül Al Jazeera Türk raporu inceledi ve yorumda bulundu;
"Bu ve gelecek hafta açıklanacak PISA sonuçlarından Türkiye'nin eğitimine dair kapsamlı bilgi almak mümkün. Sıralama derdine düşüp kendimizi kötü hissetmek yerine nerede neyi yanlış yaptığımızı görmek için önemli araç.8. sınıf fende ise uluslararası ortalama olan 500 puan neredeyse yakalanmış. Bu en başarılı olduğumuz alan. 4. sınıflar matematikte fena değil. Ancak 8. sınıf matematikte sıkıntı var. Türkiye'nin en başarısız olduğu alan 8. sınıf matematik. En alt yüzde 5'teki öğrenciler 289 puan ile Bahreyn, Gürcistan, Lübnan, Tayland'ın da gerisinde. Buna rağmen, en üst düzeydeki yüzde 5'lik öğrenciler de 634 puanla İrlanda, Kanada, Yeni Zelanda düzeyinde. Öğrenciler arasında 345 puan fark var.Bu sonuç eğitimde eşitsizliğin derinliğini açıkça gösteriyor."dedi.

Kpsscafe.com.tr|BURSA

29 Kas 2016 - 17:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler