TSE F klavyeyi görüşecek

Türk Standardları Enstitüsü, klavyelerde bütün tuşların Türkçe olmasını öngören yeni "F Klavye Standart" taslağını teknik kurulda değerlendirecek.

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), klavyelerde bütün tuşların Türkçe olmasını öngören yeni "F Klavye Standart" taslağı teknik kurulda ele alınacak.

TSE'den yapılan açıklamaya göre, F Klavye Standartı ilk olarak 1975 yılında daktilolardaki tuşların yerleşim düzenini belirlemek amacıyla hazırlandı.

Söz konusu standart gelişen teknolojilerin de kapsanması amacıyla ilki 1991'de, ikincisi de 2006'da olmak üzere iki kere revize edildi. Standartın mevcut sürümünde masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik daktilolar gibi cihazlarda yer alan ve iki elle kullanılan alfasayısal klavyelerin temel tuş yerleşim düzenlemeleri yer alıyor.

Standartta, tuş dizilimine ilave olarak klavyeler üzerindeki tuşların isimlendirilmesinin de Türkçe olması gerektiği yönünde gelen talepler doğrultusunda revizyon kararı alındı. Bu karar çerçevesinde bir teknikkomite kurularak standart taslağı oluşturuldu. Teknik kurul toplantısında söz konusu taslak ele alınarak değerlendirilecek.

27 Ağu 2015 - 12:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler