'Terörü destekleyenleri tarihe gömmek durumundayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin zor günlerden güçlü şekilde çıkacağını belirterek, "Bunun için terörü destekleyen tüm mihrakları ortaya çıkarmak ve onları tarihe gömmek durumundayız" dedi.

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın geçici köy korucularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek, yemekte bir araya geldi.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor zamanlarda birlik ve beraberliği güçlendirmek için vatan ve millet sevgisi etrafında buluşmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, oluşturulacak güç birliğinin Türkiye'nin selameti için herkese kuvvet vereceğine inandığını belirtti.

Son 12 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımlardan ve demokrasinin güçlenmesine dair atılan adımlardan bazılarını anlatan Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar Kürt vatandaşlarımızın haklarını kendilerine iade etti. Bu elbette bir lütuf değil, haktır, ama ne yazık ki ülkemizde bir dönem bu haklar gasbedilmişti. Fakat bugün artık bambaşka bir noktadayız, terörü bitirmek, barışı tesis etmek yolunda aldığımız büyük bir mesafe var. Biz bu mesafeyi feda edemeyiz. Bir kere huzuru tatmış, barışın tatlı rüzgarını hissetmişken bir daha geri dönemeyiz. Şehit cenazeleri bu sefer içimizi bir başka yakıyor, yüreklerimiz bir başka dağlanıyor. Gencecik evlatlarımız düğün kuracak, iş güç sahibi olacak, evlatlarının doğum müjdesini bekleyecekken al bayraklı tabutlara giriyorlar.

Bu kadar adımı bunun için mi attı devletimiz, sizler, bizler bu acıları yeniden yaşamak için mi çabaladık? Emeklerinize sahip çıkmalısınız, tüm bu süreçlerde güvenlik güçlerimize, askerlerimize destek olan sizin gibi güçlü kadınların ve köy korucusu cesur erkeklerin katısı var, devletimize inanan ve güvenen vatandaşlarımızın gayreti var. Sizlerin bu yolda çok büyük mücadeleler, hatta kayıplar verdiğinizi biliyorum. Toprağınızı, onurunuzu, neslinizi ve en önemlisi bu vatanı korumak adına ailelerinizden şehitler verdiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu talihsiz dönemi en az kayıpla kapatmak, huzura kastedenlere derslerini vermek ve yeniden barış iklimini tesis etmek için üzerimize vazifeler düşüyor."

"Vatan yoksa özgürlük yok, vatandaşlık yok"

"Vatan yoksa özgürlük yok, vatandaşlık yok. Vatandaşlık yoksa hak da yok. Burası hepimizin ortak vatanı ve tüm haklarımızı bu vatana borçluyuz. Hiçbirimizin gidecek başka yeri yok" diyen Emine Erdoğan, Suriye ve Irak'taki savaştan kaçıp gelen 2 milyon insana dahi kucak açmış Türkiye'nin kendi vatandaşlarına da istediklerini verdiğini, vermeye devam edeceğini, haklarını sonuna kadar koruyacağını vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik yatırımların artırılması, refah ve huzurun gelmesinin terör zihniyetinin tamamen ortadan kaldırılmasına bağlı olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "İnşallah bugünleri de atlatacak, barışın gerçek arzulayıcıları olarak kaldığımız yerden huzur iklimi içinde yeniden çalışmaya devam edeceğiz. Fakat bunun için terörü aleni ya da örtülü biçimde destekleyen tüm mihrakları ortaya çıkarmak ve onları tarihe gömmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Bu arada, kadın geçici köy korucuları, yemek öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezdi.

27 Ağu 2015 - 16:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler