Terör saldırısını bahane eden gruplar olay çıkardı

Suruç'taki terör saldırısını bahane eden gruplar, Diyarbakır, Mardin ve Batman'da olay çıkardı.

DİYARBAKIR (AA) - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı bahanesiyle Diyarbakır-Bingöl karayolunda düzenlenen izinsiz gösteriye güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fisovası mevkisinde silahlı ve yüzü maskeli grup, araçların kontak anahtarlarını alarak karayolunu 1 saat boyunca trafiğe kapattı.

Araçtakileri indirip terör örgütü lehine propaganda yapan grup, bir çekiciyi molotofkokteyli ile yaktı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin müdahalesinin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Kontak anahtarları alınan araçlar, çekicilerin yardımıyla karayolundan çekildi.

Mardin

Mardin'deki izinsiz gösterilerde polise havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı madde atan ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri olduğu tespit edilen gruba müdahale edildi.

Hastane köprüsünde bir araya gelen grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Yolun kapatılmasını engellemeye çalışan polislere, havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı madde atıldı. Bunun üzerine gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Gruptakiler müdühale sonrası ara sokaklara dağıldı.

Bu arada, atılan bir molotofkokteyli devlet hastanesinin bahçesine düştü. Küçük çaplı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Ayrıca, biber gazından etkilenerek baygınlık geçiren 2 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Kızıltepe'de, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur için kurulan taziye çadırına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

HDP Mardin Milletvekilli Enise Güneyli ve Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu grup, HDP Kızıltepe İlçe binası önünden taziye çadırına yürümek istedi. Yürürken polise taş atılması üzerine gruba müdahale edildi. Kısa süren gerginliğin ardından grup taziye çadırına gitti.

Batman

Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek jandarma ve polis karakollarına molotofkokteyli, havai fişek ve taş atan gruba müdahale edildi.

Yüzleri maskesi bir grup, İluh Mahallesi'ndeki Merkez Jandarma Karakolu ile 10 Nisan Polis Merkezi'ne molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırdı. Daha sonra Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Körük Caddesini trafiğe kapatan gruba polis müdühale etti. Grup üyeleri ara sokaklara dağılırken, bazı göstericilerin kaçarken havaya ateş açtıkları görüldü.

Kapanan yol TOMA ve zırhlı araçlarla ulaşıma açıldı.

Ayrıca, HDP İl Başkanlığı organizesinde Atatürk Parkı önünde toplanan bir grup, saldırıda hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı dövizin etrafında mumlar yakalarak, anma etkinliği düzenledi. Grup, burada oturma eylemi yaptı.

Etkinliğe, HDP Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, saldırıda yaralı kurtulan HDP Çorum İl Eş Başkanı Özlem Tunç da katıldı.

23 Tem 2015 - 01:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler