'Suruç'taki saldırı büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşti'

Başbakan Davutoğlu, Suruç'taki terör saldırısına dair, "Büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice bir terör olayıyla karşı karşıyayız" dedi.

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili Çankaya Köşkü'nde yetkililerle yaptığı değerlendirme toplantısınan ardından yaptığı açıklamada, her türlü soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Olayın oluş seyri açık bir terör olayı ve büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice, lanet ettiğimiz, sadece lanet etmekle kalmayıp sorumluların bulunup cezalandırılması iradesine sahip olduğumuz bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek Suruç'ta söz konusu olan saldırı, gerek Adıyaman Kömür'de askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye'ye dönük birçok sabotaj eyleminde bulunan terör örgütleri mahiyeti, hedefleri ne olursa hepsinin hedefi Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

"Patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik, 104 yaralımız var"

Başbakan Davutoğlu, Suruç'ta düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Söz konusu olan bir patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74'ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Şu an itibarıyla söylüyorum, hastaneye intikal eden 74 yaralımızdan 31'u taburcu edildi, 43'ü hastanede, 10'u ameliyat halinde, 9'u da yoğun bakımda" dedi.

"Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler bu terör örgütüyle işbirliği yapanlardır"

Davutoğlu, "Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler, halkımızı provokatif haberlerle yeni çatışmalara sürüklemek isteyenler, bu terör örgütüyle işbirliği yapan çevrelerdir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başka ülkelerde, DEAŞ'ın Paris'te saldırısı söz konusu olduğunda nasıl bir birliktelik söz konusu olmuşsa ve kimse kimseyi suçlamadan, omuz omuza gelmişlerse burada da soruşturmalarımızın büyük oranda istikameti DEAŞ saldırısı yönünde olduğu için söylüyorum, bu saldırı karşısında da bütün bir toplumun, herkesin omuz omuza vermesi gereken bir andayız."

"Ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım"

Davutoğlu, "Şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım" dedi.

HDP'den yapılan açıklamalar

Suruç'taki saldırıyla ilgili HDP'den yapılan açıklamalara ilişkin olarak da Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Başta DAEŞ olmak üzere bu saldırıların müsebbibi, ihtimalleri içinde kim varsa hepsine dönük de gerekli tedbirleri almaya hazırız. Açıklamanın ikinci boyutu daha da vahimdir. Türkiye'de özel güvenlik diye bir husus yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün sınırları içinde her bir santimetrekaresinde güvenliği, meşru güvenlik birimleri sağlar ve meşru güvenlik birimlerinden kim kendisinden menkul bir tedbir almaya kalkarsa veya kendisinden menkul bir tutum sergilemeye kalkarsa güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri almaya kalkar."

Davutoğlu, "Gün, uluslararası bazı çevrelerin istekleri doğrultusunda AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti hükumetlerini DAEŞ ile yan yana gösterme çabası içine girme günü değil, AK Parti ile diğer bütün partilerle omuz omuza vererek teröre karşı güçlü bir ses ve irade çıkarma günüdür" şeklinde konuştu.

20 Tem 2015 - 19:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler