Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Şırnak'ta şehit düşen Piyade Teğmen Tanrıverdi, Şehit Piyade Er Kandemir ve Piyade Er Yıldırım'ın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

ANKARA (AA)  - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen askerler Hamza Yıldırım,

Şehit Hamza Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende şehidin babası Haşim Yıldırım, annesi Şengül ve kardeşi Berkant Yıldırım taziyeleri kabul etti. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehidin anne ve babasına taziyelerini iletti.

Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazda, şehidin babası Haşim Yıldırım'ın sağında Başbakan Ahmet Davutoğlu, solunda da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel saf tuttu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, helallik aldıktan sonra şehit Yılmaz'a ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınları ile millete başsağlığı dilediğini söyledi.

Cenaze törenine ayrıca, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, şehidin babası Haşim Yıldırım'ın elinden tutarak, şehidin cenazesinin konacağı top arabasına kadar beraber yürüdü.

Şehit Hamza Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra top arabasına kondu. Askeri marş ile tören kıtasının eşliğinde bir süre top arabasında taşındıktan sonra şehit Yıldırım'ın tabutu, askeri cenaze arabasına alındı.

Kocatepe Camisi'ndeki  törenin ardından, şehidin cenazesi Bala'nın Karahamzalı Köyü'ne getirildi.

Karahamzalı Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra şehit Hamza Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Karahamzalı Köyü Mezarlığı'na getirildi. Şehit Hamza Yıldırım'ın cenazesi, babası, annesi kardeşi ve yakınları tarafından dualarla, defnedildi.

Şehit Yıldırım’ın tabutuna sarılan Türk Bayrağı daha sonra Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran tarafından şehidin anne ve babasına takdim edildi.

Şehit için defin işleminin ardından askeri kıta tarafından saygı atışı yapıldı.

Şehit Teğmen Tanrıverdi Malatya'da toprağa verildi

Şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesi de memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'dan hava yoluyla Malatya'ya getirilen Tanrıverdi'nin naaşı, helallik alınmak üzere cenaze aracıyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.

Helallik alınmasının ve dua edilmesinin ardından, şehit Tanrıverdi'nin cenazesi, askeri araçla Malatya Şehir Mezarlığına getirildi.

Şehidin cenazesi, cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde defnedildi.

Şehit er Kendemir'in cenazesi Denizli'de

Şehit Piyade Er Ömer Kaan Kandemir'in cenazesi de askeri uçakla memleketi Denizli'ye getirildi.

Şehit Kandemir'in cenazesini taşıyan askeri uçak, Çardak Havaalanında, Garnizon Komutanlığı tören kıtasıyla askeri mülkü erkan tarafından karşılandı.

Uçaktan indirilen şehit erin cenazesi, askerlerin omuzlarında taşınarak helikopterle Çivril ilçesine gönderildi.

Daha sonra ambulansla Çivril Devlet Hastanesine götürülen şehidin cenazesi, Yeni Camide kılınacak ikindi namazına müteakip Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Muhabir: Fatih Çakmak, Enes Duran 

31 Tem 2015 - 23:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler