'Seçim günü 385 bin personel görev yapacak'

İçişleri Bakanı Altınok, vatandaşların hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için seçim günü 385 bin personelin görev yapacağını söyledi.

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, vatandaşların hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede seçimlerin güven içinde yapılabilmesi için seçim günü 385 bin personel görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personelimize yönelik olarak gerekli tüm eğitimler verilmiştir" dedi.

Bakan Altınok, Vilayetler Evi'nde düzenlenen ve 25 ili kapsayan "Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım 2015'te yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak illerinde şehit edilen ve Ankara'daki trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileğinde bulunan Bakan Altınok, 31 Ağustos tarihi itibarıyla başlayan seçim sürecinin huzur ve güven ortamında demokratik bir olgunluk içerisinde geçmesini temenni etti.

Dağların, yaylaların, sokakların her noktasında devlet otoritesini mutlak hakim kılmak için çalıştıklarını ve yasa dışı hiçbir unsura asla müsaade etmeyeceğini belirten Bakan Altınok, bu mücadelenin de kanunlar çerçevesinde yapıldığını anlattı.

Altınok, bu doğrultuda güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden, fedakarca ve büyük kahramanlıkla mücadele ettiğini belirterek, onları kutladı.

Seçim güvenliği çalışmaları

Demokrasilerin esasını seçme ve seçilme müessesinin oluşturduğuna işaret eden Bakan Altınok, halk iradesinin şeffaf ve hür bir şeklide yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanının demokrasilerin gelişmişlik seviyesinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin demokratik hukuk devleti olarak herkese serbestçe kendini ifade etme, seçme ve seçilme imkanı tanıdığını, bunu anayasal teminat altına aldığını anlatan Altınok, Türkiye'nin seçimlerle ilgili deneyiminin yaklaşık 150 yıl öncesine dayandığını, bu anlamda birçok ülkeye örnek olacak bir sistemle uygulama tecrübesine sahip olduğunu belirtti.

Seçim sürecinin tüm ülke genelinde tartışmasız ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlayacak her türlü imkan, donanım ve kurumsal yapıya sahip olunduğuna değinen Altınok, seçimlerin belli bir düzen içerisinde yapılması görevinin YSK ile il ve ilçe kurullarına ait olduğunu bildirdi.

Bunun yanında seçim sürecinin demokrasi şölenine dönüşmesi ve Türkiye'ye yakışır bir şekilde geçirilebilmesi için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa büyük sorumluluklar düştüğünü anlatan Altınok, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki oldukça önemlidir. Hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerle ilgili de her türlü güvenlik tedbirini almaktadır. Kamu güvenliğinin sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi görevi bakanlığımıza aittir. Seçim güvenliği ile ilgili tedbirlerimizi seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasını kapsayacak şekilde titizlikle planlıyor ve uyguluyoruz. Bu doğrultuda bakanlık olarak seçim sürecini tam bir tarafsızlık ve güven içerisinde yürütülmesini sağlayarak bugün toplantıya katılan yaklaşık 25 ilimizde bulunan 14 milyon seçmeni ve tüm ülke genelinde oy kullanacak olan yaklaşık 54 milyon seçmenin hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmadan, hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalışıyoruz. Bu çerçevede seçimlerin güven içinde yapılabilmesi için seçim günü 385 bin personel görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personelimize yönelik olarak gerekli tüm eğitimler verilmiştir."

İçişleri Bakanı Altınok, şu  bilgileri verdi:

"Yapmış olduğumuz hazırlıklarla almış olduğumuz tedbirlerle vatandaşlarımızın hür iradesini özgürce kullanmaları, siyasi partilerin ve adayların yasalar çerçevesinde propaganda ve siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak. Seçim sandıklarının konulacağı mahallelerde vatandaşların herhangi bir baskıya uğramadan rahatça oylarını kullanacakları şekilde gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır."

02 Eki 2015 - 22:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler