'Rusya Suriye'de hava harekat üssü kurma niyetinde'

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kentinde askeri yığınak yaptığını bunun da Moskova'nın orada bir hava harekat üssü kurmayı planladığına işaret ettiğini belirtti.

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kenti ve havaalanı çevresine askeri yığınak yaptığını ve bunun da Moskova'nın orada bir hava harekat üssü kurmayı planladığına işaret ettiğini belirtti.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin bölgedeki Rus askeri hareketliliğini yakından takip ettiğini söyledi. Davis, Lazkiye'ye konuşlandırılan Rus askeri personelinin sayısı ya da ekipmanın neleri içerdiğine dair detay vermedi, ancak bunlar arasında Rus jeti ya da helikopterinin bulunmadığını belirtti.

Davis, "Rusya'nın son günlerde Lazkiye ve oradaki havaalanı çevresindeki bölgeye insanlar ve ekipman gönderdiğine dair belirtiler gördük ve bu da (Moskova'nın) orada bir çeşit ileri hava harekat üssü kurma niyetinde olduğuna işaret ediyor" dedi.

ABD'nin, herhangi bir Rus askeri hava hareketliliğinin Suriye'de DAEŞ hedeflerine karşı yürütülen Amerikan ve koalisyon hava operasyonlarıyla çatışmamasının sağlanması noktasında endişelere sahip olduğunu ifade eden Davis, "Rusların DAEŞ'e karşı yürütülmekte olan kapsamlı küresel çabaya katkıda bulunmasından memnuniyet duyacağımızı daha önce söylemiştik, ancak Esed rejimine destek vermeye devam eden şeyler, özellikle de askeri olanlar, faydalı değil ve zaten istikrarsız bir duruma daha da istikrarsızlık ekleme riskini içinde barındırıyor" diye konuştu.

15 Eyl 2015 - 11:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler