'Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele sürecek'

MGK açıklamasında, Paralel Devlet Yapılanması ile illegal ekonomik boyutu dahil olmak üzere devam eden mücadelenin kararlılıkla süreceği bildirildi.

ANKARA (AA) - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, vatandaşların huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik hususların etraflıca görüşüldüğü, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler ile alınan ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi.

"Huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik terörist saldırıların, milletin asırlara dayanan kardeşlik duygularını ve birarada yaşama iradesini zayıflatma hedefine ulaşamayacağı" vurgulanan açıklamada, "Bölücü terör örgütünün, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurtiçinde ve yurtdışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.

"Mücedele hukuk çerçevesinde yürütülecek"

Paralel Devlet Yapılanması'yla yurtiçinde ve yurtdışında, illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği belirtilen açıklamada, "Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, kanun dışı hiçbir yapılanma ve eyleme müsaade edilmeyeceği, bu tür faaliyetler son buluncaya kadar mücadeleye devam edileceği ve bu mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir" denildi.

Seçim tedbirleri görüşüldü

MGK toplantısında, "1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler" hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu bildirildi.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği ifade edilen MGK açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Sınır güvenlik tedbirleri gözden geçirilmiş; Suriye'nin barış ve huzur ortamına kavuşması hususunda, DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte hareket dahil, kararlı istek ve duruşumuzun sürdürüleceği teyit edilmiştir.

Irak ve Suriye'de konumlanan DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği vurgulanmış; Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge' uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir.

Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin yılardır dirayetle yönettiği mülteci akınına karşı ortaya koyduğu kaygı vereci tutum üzüntüyle karşılanmış, bu meseleye temel insan hakları kapsamında yaklaşılması gerektiği değerlendirilmiştir.

Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır."

02 Eyl 2015 - 21:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler