Kum fırtınası "Esed'in uçaklarını" durdurdu

Suriye'de etkili olan kum fırtınası nedeniyle rejime bağlı savaş uçaklarının uçuş yapamaması, varil bombalı saldırı tehdidi altında olan bölgelerde sevince yol açtı.

ŞAM (AA) - Suriye'de etkili olan kum fırtınası nedeniyle rejime bağlı savaş uçaklarının uçuş yapamaması, varil bombalı saldırı tehdidi altında olan bölgelerde sevince yol açtı.

İdlib kırsalında yaşayan aktivist Miyad el-Gacer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden beri etkili olan kum fırtınası nedeniyle Esed'e bağlı savaş uçaklarının uçamadığını belirterek, halkın, sağlığa yönelik ciddi zararlarına rağmen etkisini artıran fırtınaya sevindiğini ifade etti. Gacer, "Toz, Esed uçaklarının attığı varil bombalarından daha iyi. Bizim için 'nimet' olan kum fırtınası devam etsin diye Allah'a dua ediyoruz" diye konuştu.

Hava durumunun Suriye'nin farklı bölgelerinde savaşan muhaliflerin ilerlemesine de yardımcı olduğunu dile getiren Gacer, muhaliflerin krizi fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan ülkedeki birçok sağlık merkezine "nefes darlığı" şikayetiyle özellikle astım, kalp ve tansiyon hastalarının getirildiği belirtildi.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'daki El-Marac Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Enes eş-Şami, dünden beri yaklaşık 60 vakayla karşılaştıklarını ifade ederek, hasta akışının her beş dakikada bir tekrarlandığını aktardı.

Suriye'de dünden bu yana ülkenin merkezini ve kuzey bölgelerini vuran kum fırtınası, bugün başkent Şam ve güney kesimlerinde de etkisini hissettirmeye başladı.

08 Eyl 2015 - 20:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler