KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Yorgancıoğlu’nun başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından, hükümeti kurma görevini Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Girne Milletvekili Kalyoncu’ya verdi.

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümeti kurma görevini Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Akıncı, Özkan Yorgancıoğlu’nun 3 Temmuz Cuma günü Başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından, Kalyoncu'yu hükümeti oluşturmakla görevlendirdi. KKTC'de Anayasa’ya göre Kalyoncu’nun on beş gün içinde oluşturacağı Bakanlar Kurulu’nu Cumhurbaşkanı’na sunması veya görevi iade etmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, burada yaptığı açıklamada, siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin neticesinde hükümet kurma görevini,KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde çoğunluğu sağlayabilecek bir milletvekili olarak CTP-BG Girne Milletvekili Kalyoncu’nun üstlenmesi kanaatine vardığını söyledi.

Mevcut koşullarda hükümet boşluğu yaratılmaması gerektiğini vurgulayan Akıncı, “Yeni bir hükümetin bir an önce kurulmasında büyük yarar var. Hem iç konularımızın beklemeye tahammülü kalmaması açısından hem de yürütmekte olduğumuz Kıbrıs sorununda hükümet’le Cumhurbaşkanlığı’nın birlikte hareket etmesini gerektiren durumlar söz konusu olmaktadır” diye konuştu.

-"Bakanlar Kurulunu en erken zamanda sunmak için çalışacağım"

Girne Milletvekili Kalyoncu ise anayasal sınırlar içerisinde, en erken zamanda Bakanlar Kurulunu Cumhurbaşkanı’na sunmak için gerekli çabayı ortaya koyacağını söyledi.

Memleketin hükümetsiz kalmaması gerektiğini belirten Kalyoncu, "Erken zamanda yeni bir hükümetkurulması gereği ortadadır, mevcut sorunlarımızın üstesinden gelecek bir hükümet oluşması gerekiyor. Ülkemizin refaha ve ilerlemeye ihtiyacı var. Yeni kurulacak hükümetin bu yönde gerekli çabayı ortaya koyması için üzerime düşen görevi yapacağım" dedi.

06 Tem 2015 - 13:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler