Karayollarında bayram önlemleri tamam

Karayolları Genel Müdürlüğü, bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına 19-27 Eylül tarihleri arasında ara verecek.

ANKARA (AA) - Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 19-27 Eylül arasında zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verileceği belirtildi.

KGM Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala bayramda karayolu ağını kullanacak sürücüler için otoyollar ile devlet ve il yollarında vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, olası trafik kazalarının önüne geçebilmek için tatil süresince özellikle trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için bir dizi ek tedbir aldığı ifade edildi.

Bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 19-27 Eylül arasında zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verileceğine işaret edilen açıklamada, yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği, değişik nedenlerle yolun fiziki standartlarının düşük olduğu kesimlerde, standartlara uygun olarak uyarıcı trafik işaretlemesi yapılacağı ve daha önce yapılanların gözden geçirileceği, servis yollarını standartlara uygun hale getirilerek işaretlemelerin daha sık ve kontrollü olarak yapılması ve noksanların giderilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

Bayramda trafik canavarı olmayın

Bayram tatilinde vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğünce alınan önlemlerin yanı sıra sürücülerin dikkat etmesi gereken hususların da büyük önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, sürücülerin yol yapım, bakım ve onarımının yapıldığı yol kesimlerindeki uyarı levha ve işaret ile işaretçilere uymaları, belirtilen hız limitini aşmamaları istendi. Sürücülerin, tatil gidiş ve dönüşlerinde aynı gün ve saatte yola çıkmalarının belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağından, seyahatlerini gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları uyarısında bulunulan açıklamada, herhangi bir nedenle trafiğin durması halinde bulunulan şeritte kalarak şerit ihlali yapmamaları, uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve yeterli yakıt almaları, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları, aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olmaları gerektiğine işaret edildi.

Sürücülerin hava, yol, araç ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları gerektiğine yer verilen açıklamada, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında Karayolları Yol Danışma Biriminin 0 312 415 88 00 ve 425 47 12 nolu telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, KGM’nin internet sitesi www.kgm.gov.tr'den "güzergah analizi" ve “yol durumu” sayfalarından bilgi edinerek alternatif güzergahları kullanmaları önerildi.

18 Eyl 2015 - 13:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler