'Kaçak göçmenleri gemi ile Avrupa'ya taşıyalım' önerisi

Midilli Belediye Başkanı Galinos, bu yıl Midilli Adası'na giriş yapan Suriyeli kaçak sayısının ada nüfusunu aştığını, bu kişilerin Avrupa'ya geçişi için gemi ya da uçak seferi düzenlenmesini önerdiklerini belirtti.

İZMİR (AA) - Midilli Belediye Başkanı Spyros Galinos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 öncesinde adadan yıllık ortalama 100 kaçağın yasa dışı geçtiğini ancak son 2 ayda bu rakamın yaklaşık 90 bini bulduğunu, böyle bir şeyi hiç kimsenin beklemediğini söyledi.

Ege Denizi'ndeki kaçak geçişlerin uluslararası bir problem olmasına rağmen "Türkiye ve Yunanistan'ın sırtına bırakılmış bir sorun" haline geldiğini ifade eden Galinos, "Şimdi adaların nüfusuyla kıyaslanınca bu kaçakların gelişi büyük problemler yaratmıştır. Ama büyük problemlerin içinden büyük çözümler çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Midilli Belediyesinin kaçaklar konusunda tek başına çözüm üretmekte zorlandığını aktaran Galinos, şunları kaydetti: 

"Son 2 ayda Midilli Adası'ndan nüfusu kadar yani 90 binin üzerinde kaçak geçti. Kaçaklar, ne yazık ki ciddi kazançlar sağlayan kaçakçılar sayesinde geçiyor. Bunlar milyarlarca avronun konuşulduğu bir şebeke. Kaçaklar, bazı çevrelerden karşı kıyıya geçmek için bilet alıyor. Bunların fiyatı bin avrodan başlıyor. Oysa biz yasal olarak aynı yolculuğu yapmak için 15 avro ödüyoruz. Şimdi anlayın ki ne kadar para kazanılıyor. Her iki kıyıda da insanların acısı ve yoksul hallerini kullanarak bu şekilde haksız kazanç elde eden çok kötü insanlar var."

"Ortak teklif hazırlansın"

İç savaştan kaçanların istedikleri ülkeye sığınma haklarının olduğunu savunan Galinos, Avrupa ülkelerinin bu konuda kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Suriyeli kaçakların Avrupa'ya geçişlerinin yasal yollarla sağlanması için çalışma yürütülmesi gerektiğini belirten Galinos, şöyle devam etti:

"Diğer Avrupa ülkelerinde neden onlara bir kolaylık sağlanmadığını, Ege Denizi'ni aşarken neden hayatlarını tehlikeye atmak zorunda kaldıklarını, bunun için neden kişi başı bin-5 bin avro arasında para ödemek zorunda olduklarını anlamıyorum. Neden bir gemi ya da bir uçağa binip karşıya geçemiyorlar? Ben bir gemi seferi koyayım, en azından yolcu gemisiyle sağlıklı şekilde geçsinler. Biz ada olarak onlara elimizden gelen yardımı yapıyoruz, istedikleri yerlere gitmeleri konusunda yardımcı oluyoruz."

01 Eyl 2015 - 12:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler