İsrail Abbas'a 'Hamas'la müzakere yok' güvencesi vermiş

İsrail'in Filistin yönetimine, 'Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes için Hamas ile hiçbir şekilde müzakere yürütmedikleri'ne dair güvence verdiği öne sürüldü.

KUDÜS (AA) - İsrail yönetiminin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a gizli bir mektup göndererek "Hamas ile müzakere yapmadığı" yönünde güvence verdiği iddia edildi.

İsrail'in "Walla News" ve "Times of İsrael" adlı internet haber sitelerinde Avi Issacharoff imzasıyla yer alan haberde, İsrail'in Filistin yönetimine, "Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes için Hamas ile hiçbir şekilde müzakere yürütmedikleri" yönünde güvence verdiği öne sürüldü.

İsmi açıklanmayan Filistinli kaynaklara dayandırılan haberde, İsrailli yetkililerin ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi.

Haberde ayrıca, İsrail'in, "mevcut koşullar altında Hamas'la ateşkes müzakeresi yürütülmesinin hiçbir şekilde söz konusu olmadığı" mesajını açık bir şekilde ileterek, "Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın endişelerini gidermeyi" amaçladığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Abbas, Hamas'ı suçlamıştı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçen ay yaptığı açıklamada, "Gazze'deki ateşkes anlaşması çerçevesinde, Hamas'ın İsrail'le müzakereler yürüttüğünü, böylece Gazze'yi Filistin'den ayırmayı hedeflediğini, ancak bunun daha önceki komplolar gibi başarısızlıkla sonuçlanacağını" iddia etmişti.

Hamas ise Abbas'ın, "İsrail ile müzakereler yürütüldüğü" yönündeki iddialarını yalanlamıştı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Devlet Başkanı Abbas'ın, Hamas'ın İsrail ile müzakereler yürüttüğü yönündeki iddiaları tamamen yalandır" ifadelerini kullanmıştı.

Zuhri  "Abbas'ın, işgal yönetimiyle müzakereyi komplo olarak nitelendirmesi aslında kendisinin halkımıza komplo kurduğunu göstermektedir" diyerek Abbas yönetiminin İsrail ile sürdürdüğü müzakerelere işaret etmişti.

Zuhri ayrıca, "Abbas, Hamas'ın İsrail ile yaptığını iddia ettiği müzakereleri engelleme niyetini ortaya koyarak, Hamas'a da kendisinin İsrail ile yürüttüğü müzakereleri engelleme hakkı vermiştir" şeklinde konuşmuştu.

Hamas, daha önce de yaptığı açıklamalarda İsrail ile müzakere yapılmasına karşı olduklarını beyan etmişti.

İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği 51 gün süren ve 2 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan saldırılar, Filistin ve İsrail heyetlerinin Mısır'ın başkenti Kahire'de yürüttükleri dolaylı müzakerelerde, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle sona ermişti.

İsrail, Hamas'ın 2007 yılında yönetimi devralmasından bu yana Gazze'yi abluka altında tutuyor.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

07 Ağu 2015 - 10:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler