'İnşallah bu zor günler geçecek'

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır" dedi.

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır" dedi..

Bayram namazını Ulu Cami'de kılan Davutoğlu, cami çıkışında, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tüm insanlığın, İslam dünyasının ve tüm Türkiye'nin bayramını kutlayan, hacıların haclarının ve dualarının kabul olması temennisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bugün, Kurban Bayramı'nı idrak ederken bir kez daha kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin kıymetini daha yakından idrak ediyoruz" diye konuştu.

Bayram namazını Diyarbakır'daki Ulu Cami'de kıldığını ifade eden Davutoğlu, kentin, kadim kültürün, inancın merkezi ve omurga şehri olduğunu ifade etti. Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'ı peygamberler, sahabeler diyarı olarak nitelendirerek, bayramların, ramazanların her yerde güzel olduğunu ancak Diyarbakır'da bir başka güzel olduğunu söyledi.

Şehrin İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden ve tevhid inancının ilk başlangıç noktalarından olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ulu Camii de Mekke, Medine ve Kudüs'te Mescid-i Aksa'dan, Şam'da Emevi Camii'nden sonra en çok ihtirama mazhar olmuş, en büyük, kadim mabetlerimizden biridir. Buradan bir kez daha bütün Diyarbekirli kardeşlerimize gösterdikleri muhabbet için teşekkür ediyorum. Sabah namazından bu yana saatlerce camide birlikteydik. Diyarbekirli kardeşlerimin gözündeki muhabbet ışığı, yüreklerindeki o derin aşk yüzlerine yansımıştı. Diyarbekir'de Ulu Cami'de bayram namazı kılmak, çok derin anlamlar ifade eden bir atmosferde bayramı idrak etmek büyük bir meziyet ve imtiyazdır. Bugün burada bulunmaktan büyük bir mutlululuk ve gurur duyuyorum. Bu vesileyle ülkemizin her köşesindeki kardeşlerime de bayram namazı sonrasında kardeşlik mesajını bir kez daha iletmek istiyorum. Diyarbekir Ulu Camii ile Bursa Ulu Camii kardeştir, Saraybosna'da Gazi Hüsrev Bey kardeştir, Buhara'daki camiler kardeştir. Bu kardeşliğimizi ezeli ve ebedi kılma mücadelesinde bir an bile tereddüt etmeden devam edeceğiz."

- "Aynı havanın aynı atmosferin çocuklarıyız"

Arife gününü Konya'da geçirdiğini, Mevlana Müzesi'ni ziyaretinin ardından Diyarbakır'a geldiğini anımsatan Davutoğlu, "Nasıl arife bayramdan ayrılamazsa Konya Diyarbakır'dan, Bursa Hakkari'den, İstanbul Şanlıurfa ya da Van'dan ayrılamaz. Aynı havanın, aynı atmosferin çocuklarıyız. Asırlarca bir arada, beraber olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayramı kutlamış bu milletin fertleri, kıyamete kadar da hep birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek, niyaz ve dualarla Rabbimizden hep kardeşlik, uhuvvet, temennisinde, dileğinde bulunacak" ifadelerini kullandı.

Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ile hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyarbakır anneleri ile şehit anneleri bugün bir kez daha bayramda belki hüznü paylaşıyorlar ama onun kadar da aynı kaderi paylaşıyorlar. Bütün annelerimize, bu dönemde hüzün yaşamış bütün annelerimize buradan taziyelerimi sunuyorum. İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz, bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır, kardeşliğimizi baki kılmamızdır, bizi ayırmak, bölmek isteyenlere karşı kelime-i tevhid etrafında ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olma bilinciyle ayakta dimdik durmamızdır."

Bir gazetecinin bayramın birinci günü için neden Diyarbakır'ı seçtiğini ve seçim mitingleri için kente tekrar gelip gelmeyeceğini sorması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Diyarbekirliler benim Diyarbekir'e nasıl aşık olduğumu bilirler" yanıtını verdi.

Başbakan Davutoğlu, "Miting için de Diyarbakır'a gelecek misiniz" sorusuna şu, yanıtı verdi:

"Tabii. Seçim ayrı. Bugün seçim için gelmedim. Bunun siyasetle hiçbir ilişkisi yok. Onun için hiçbir siyasi faaliyette de bugün burada bulunmayacağım, sadece il başkanlığımızı ziyaret edeceğim. Burada bayramda beraberiz bundan sonra da sık sık Diyarbakır'a her zaman olduğu gibi geleceğiz. Diyarbekir'den feyiz almaya, ders almaya geliyoruz."

# dünya

24 Eyl 2015 - 10:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler