İnşaat Maliyet Hesabı Olmadan Bir Projeyi Yapamayacağınızın 4 Kanıtı

İnşaat projeleri için inşaat maliyet hesabı yapmak karmaşık ve zaman alıcı bir görev olabilir. Öte yandan, küçük bakım işleri için yeni bir pompayı si...

İnşaat Maliyet Hesabı Olmadan Bir Projeyi Yapamayacağınızın 4 Kanıtı
Haber albümü için resme tıklayın

İnşaat projeleri için inşaat maliyet hesabı yapmak karmaşık ve zaman alıcı bir görev olabilir. Öte yandan, küçük bakım işleri için yeni bir pompayı sipariş etmek veya bir ekipmanı temizlemek üzere alandaki bazı kişileri göndermek için basit bir tahmin raporu oluşturmak, angarya olarak görülebilir. Bu senaryoların her ikisinde de sadece idari bir gereklilik değil, her projenin optimum gerçekliği yakalaması nedeniyle inşaat maliyet hesabı yapmak çok önemlidir. Proje açısından kısa bir süre içerisinde inşaat maliyet hesaplaması yapmanın projeye başlamadan önce gerekli olmasının 5 önemli nedeni vardır:

Yatırım kararları

Yatırımınızın olası getirisini belirlemek için temel olarak uygun bir inşaat maliyet hesaplama yöntemine sahip olmak çok önemlidir. Bir projeye ilk başlamanızın nedeni, şirketin karlılığını korumak veya arttırmaktır. İnşaat maliyet hesabı yapmanın esas amacı hem sermaye yatırımını hem de gelecekteki operasyonel gelir ve giderleri dikkate alarak gerekli bütçeyi belirlemektir.

Alternatif planları karşılaştırma

Projenin biraz daha ileriki aşamalarında, alternatif planlar için hazırlık yapmaya başlarsınız. En iyi yer neresidir? Ürünü veya tesisi piyasa koşullarına göre nasıl optimize edebiliriz? Bu, fiyatlandırılması gereken birden fazla proje ögesinin alternatifine yol açar.

Taşeron ve tedarikçileri doğrulamak

Tedarikçilerden ve taşeronlardan teklifler alırken, tekliflerini doğrulamak ve tüm tarafların işin kapsamını anladığından emin olmak istersiniz. Bir inşaat maliyet hesabı yaparak, en verimli ve optimum fiyatlama için araştırma yapmalısınız.

Maliyet Kontrolü

İnşaat maliyet hesabı prosedürlerini uyguladıktan sonra başlanan projenin performansını kontrol etmek ve elinizdeki verilerle olan uyumluluğunu kontrol etmek oldukça önemlidir. Eğer bir maliyet hesaplamanız olmasaydı ilerlemeniz sonu belli olmayan bir bütçe ile karşılaşmanıza neden olacaktı.

İnşaat hesabı yazılımı ile projenizin maliyetlerini kontrol altında tutabilir, değişen gün ve aylara göre farklı zamanlarda anlık raporlar oluşturabilir ve bütün projenin hesaplamasını an be an takip edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için insaathesabi.com adresine uğrayın!

09 Kas 2019 - 20:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler