İngiltere Kraliçesi'nden 'Nazi selamı'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 1933 yılında "Nazi selamı" verirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Buckingham Sarayı, görüntülere tepki gösterdi.

LONDRA (AA) - İngiliz Sun gazetesinin manşetten verdiği haberde, o dönemde 7 yaşında olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, kız kardeşi Margaret, annesi ve amcası görülüyor.

İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasından 6 yıl önce çekilen, 17 saniyelik siyah-beyaz görüntüde kraliyet ailesinin üyeleri, ülkenin kuzeyinde bulunan Balmoral'daki konutlarının bahçesinde yürüyor. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in annesi, sağ kolunu "Nazi selamı" vermek için kaldırıyor, Kraliçe de annesini taklit ediyor. Ayrıca, Kraliçe'nin amcası Edward da kolunu kaldırırken görülüyor.

Hitler'in Almanya'da yükselişte olduğu 1933 yılında çekildiği tahmin edilen görüntüyle ilgili, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı açıklama yaptı. Açıklamada, 80 yıl önce çekilen görüntülerin istismar edildiği ve yayınlanmasının hayal kırıklığı yarattığı bildirildi. İngiliz basını, Buckigham Sarayının görüntülerin nasıl elde edildiğini araştırdığını aktarıyor.

Sun gazetesi yetkilileri ise görüntüyü yayınlama kararıyla ilgili, "Bu görseller 82 yıl gizli kalmıştır. Bu görüntüleri bugün yayınlıyoruz ancak bunun Kraliçe'ye ve vefat eden annesi ile kız kardeşine kötü bir yansıması olacağını düşünmüyoruz. Bu görüntü, 8. Edward'ın çarpık önyargılarını ortaya koymaktadır" açıklamasında bulundu.

Amerikalı dul bir kadınla evlendiği için 326 gün durduğu İngiltere kraliyet tahtından feragat eden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in amcası Kral 8. Edward, Nazi sempatizanı olmakla eleştirilmiş ve 1937 yılında Münih'te Hitler ile görüldüğü fotoğrafı yayımlanmıştı.

Babası Kral 6. George'dan devraldığı İngiltere kraliyet tahtında 63 yıldır bulunan 89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth'in eylülde Kraliçe Victoria'nın rekorunu kırarak, İngiltere'nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor.

Muhabir: Aslı Aral

18 Tem 2015 - 07:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler