'Hz. Nuh , Füze, Cep Telefonu, İHA Kullanıyordu' Diyen Akademisyenden Yeni Öneriler

Hz. Nuh'un cep telefonu, İHA ve füze kullandığını söyleyerek gündemde uzun süre tartışmalara yer açan akademisyen Yavuz Örnek'ten yeni bir öneri geldi.

'Hz. Nuh , Füze, Cep Telefonu, İHA Kullanıyordu' Diyen Akademisyenden Yeni Öneriler

Hz. Nuh'un cep telefonu, İHA ve füze kullandığını söyleyerek gündemde uzun süre tartışmalara yer açan akademisyen Yavuz Örnek'ten yeni bir öneri geldi.  İlahiyat fakültelerinde fen bilimlerinin okutulmasını, fakültelerin eğitim yılının 5 yıla çıkarılmasını öneren Örnek, Fen bilimleriyle ilahiyatın yan yana konulmamasının doğru olmadığını söyledi.

Örnek, "İLAHİYAT fakülteleri 5 yıla çıkarılıp, bu eğitim süresi içinde fizik, kimya, biyoloji, astronomi, genetik, doğal enerji kaynakları, atom, nükleer enerji, atmosfer kimyası, okyanus bilimi, jeoloji ve anatomi gibi bilimlerin ezbere dayanmayan temel bilgileri okutulmalıdır. FEN bilimini ilahiyat ile yan yana koyamayanlar bilmelidir ki fen bilimleri mutlak olarak bir yaratıcının var olduğunu ispatlamaktadır. Şurası bir gerçek ki doğru bir din doğru bir bilimle asla çatışmaz.

Çatışma varsa bunlardan biri muhakkak yanlıştır. İlahiyat fakültelerinde fen bilimlerinin yüzeysel de olsa okutulması elzemdir, olmazsa olmazdır.TENEFFÜS ettiğimiz oksijenin büyük bir kısmını okyanuslardaki planktonların sağladığını... Şimşeklerin etkisi ile atmosferin toprağa, denizlere milyarlarca ton gıda hammaddesi gönderdiğini... Atmosferde şimşeklerle amino asitlerin oluştuğunu... Mantoda Everest Tepesini aşacak su kaynağının bulunduğunu... Meteor taşlarında genlerimizi, DNA'mızı oluşturan maddelerin ve vücudumuzdaki proteinleri oluşturan amino asitlerin bulunduğunu... Boşlukta ve okyanusların binlerce metre altında bir canlının sağ kaldığını... Havada günlerce kuşların hiç yere konmadan uçtuğunu ve daha nice bilimsel olayların yüzeysel olarak ilahiyat fakültelerinde okutulması gerekmektedir.

GÜNÜMÜZDE bütün dünyadaki üniversite ve araştırma merkezlerinde atomun çekirdeğinden, galaksilere, DNA'dan ilaca, siyasetten istihbarata geniş bir yelpazede binlerce farklı alanda bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Bu çok farklı dallardaki araştırmaların hemen her birinin diğerlerinden bazıları ile ortak bilimsel noktaları vardır.KİMYANIN inşaat ile, jeolojinin tarih ile, matematiğin bütün fen dalları ile ortak ilgisi olduğu gibi. Fakat bir bilim dalı vardır ki onun pek çok bilimle ortak yanları vardır.

Bu bilim dalı ilahiyattır. İlahiyat biliminin fen, sosyal ve sağlık bilimleri ile ortak noktalarının olması onu ayrıcalıklı kılmaktadır. Osmanlı'nın son zamanlarına kadar bütün bilimlerle birlikte ilahiyat bilimleri de okutulmuştur. Daha sonra fen bilimleri bu bilimden çıkarılmış cezasını da bütün ülke çekmiştir." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

02 Mar 2018 - 13:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan Oflu - YİNE Mİ BU ŞARLATAN!!! GINA GELDİ ARTIK BU ŞARLATANLARDAN!!! ÇALINTI SORULARLA AMERİKAYA DOKTORA YAPMAK İÇİN GÖNDERİLENLERDEN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI BU ŞARLATANIN!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 13:59
01

Kansu Caferi - bu kişinin doktorası hala kontrol edilmedi? hala istanbul üniversitesinde çalışıyor, hala maaş alıyor,,, AYIP AYIP!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 13:59


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler