Cumhurbaşkanına hediye edildi talep arttı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Aksaray ziyaretinde hediye edilen Anadolu'nun en iri yapılı köpeklerinden Aksaray Malaklısı'na yönelik talep artışına yetişilemiyor.

AKSARAY (AA) - Anadolu'nun en iri yapılı köpek cinslerinden Aksaray Malaklısı'nın ünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksaray’ı ziyaretinde kendisine köpek hediye edilmesinden sonra daha da arttı.

Güçlü fiziki yapısıyla köpek ırkları arasında dikkati çeken ve "Anadolu Aslanı" olarak da isimlendirilen Malaklılara ilgi son zamanlarda önemli derecede arttı.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok hayvanseverden yoğun talep gören köpeklerin dünyaya gelen yavruları da kısa sürede alıcı buluyor.

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malaklıların sadece Aksaray yöresinde yetişen ve görünüşü ile aslanı andıran köpekler olduklarını söyledi.

Malaklıların çoban köpeği olduğunu aktaran Tıpırdamaz, "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde geçen 'Anadolu da ben bir aslan gördüm' dediği köpekler bu köpeklerdir. Bu köpekler, sahiplerine çok sadıktır. Ayrıca Malaklı'nın yetiştirilme şekli de çok önemli. İnsan görmeden yetiştiriliyorsa, insanlara karşı sert ve agresif olur. Daha çok çoban köpeği özelliği gösterir. Malaklılar, bu yüzden çok değerlidir" diye konuştu.

- Yavrular 2 bin ile 5 bin lira arasında alıcı buluyor

Malaklıların şöhretinin son zamanlarda önemli derecede arttığını ifade eden Tıpırdamaz, özellikle yavru köpeklere talebin çok fazla olduğunu belirtti.

Yavru Malaklı fiyatlarının 2 bin ile 5 bin lira arasında değiştiğini aktaran Tıpırdamaz, şunları söyledi:

"Eniklere son zamanlarda çok büyük ilgi var. Özellikle Cumhurbaşkanımıza, geçtiğimiz aylarda Aksaray’ı ziyaretinde belediyemiz tarafından bir çift Malaklı eniği hediye edilmesi, Malaklıların bilinirliğini daha da arttırdı. Bu hediyeden sonra eniklere ve yetişkin Malaklılar yoğun talep görüyor. Şu an üreticilerimiz taleplere yetişemiyor."

Aksaray Malaklısı yetiştiricisi Nevzat Tunçbeden de Malaklılara yoğun talebin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Çiftliğimde 50 damızlık büyük Malaklı ve bunlardan doğan 15'e yakın eniğim var. Özellikle eniklere çok büyük talep var. Bunları yurtiçi ve dışına gönderiyoruz. Şu an gelen talepleri yetiştirmekte zorluk çekiyoruz" dedi.

Malaklı almak için Edirne'den Aksaray'a gelen İlker Bengi, çoban köpeklerine çok büyük sevgi duyduğunu anlatarak, "Aksaray Malaklısı'nın namını internetten ve diğer yayın organlarından duydum. Sürekli takip ediyorum. Aksaray'a sırf Malaklı için geldim. Böyle bir hayvan için her yere gidilir" ifadelerini kullandı.

05 Eyl 2015 - 13:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler